En håndfuld unge fiskere fra Thorup Strand i Nordjylland er kommet til København for sammen med WWF’s pandaer og en række frivillige fra Merkurs Andelskasse og Københavns Fødevarefællesskab at dele et ton rødspætter ud til alle, der gerne vil spise fisk. Det svarer til ikke mindre end 4.000 lækre, friskfangede spætter
Hvis du vil smage de lækre, bæredygtige rødspætter, så skal du møde op på et af disse steder i København i dag fra kl. 16-18:
► Christianshavns Torv
► Vesterbros Torv
► Nørrebros Runddel
► Trianglen
Fra kl. 16-20 laver kok Kenneth Hansen fra Svinkløv Badehotel lækre retter med bæredygtige fisk og ’grønne’ rødspætter på Thorup Strands kutter i Nyhavn.
Fisk er sundt og lækkert, og så er det bedre for klimaet end vores øvrige kødforbrug. Men det er ikke helt ligegyldigt, hvilken fisk du putter i indkøbskurven eller på tallerkenen. Flere af vores yndlingsfisk er desværre pressede, overfiskede eller fanget eller opdrættet på måder, der skader havmiljøet, naturen og andre arter.
Derfor udgiver WWF i dag en guide til dit bæredygtige valg af fisk. Guiden er opdelt som et trafiklys: grøn, gul og rød – og viser om fisken er fanget/opdrættet bæredygtigt eller ej. Fiskeguiden kan læses på www.hvaforenfisk.dk (virker også på smartphones).