Det nye grønne parti Alternativet arbejder for en seriøs grøn omstilling af samfundet og er parat til at tage et opgør med den blinde tro på økonomisk vækst.
- Vækst og økonomisk fremgang må ikke ske på bekostning af mennesker og miljø. Vi er som samfund nødt til at stoppe vores rovdrift på klodens knappe ressourcer. I hvert fald hvis der skal være en fremtid og en planet for vores børn og børnebørn.
Det sagde Josephine Fock, medlem af Folketinget for Alternativet, da hun søndag talte i debatteltet på Grøn Festival i Økologiens Have i Odder.
- Faktum er, at vi i dag overtrækker på klodens ressourcekonto så voldsomt, at vi allerede er i gang med at bruge de ressourcer, som ellers er øremærket til vores børn og børnebørn. Vi låner af fremtiden, og det dur ikke. Vi er nødt til at skifte spor, sagde Josephine Fock, der sammen med Uffe Elbæk præsenterede Alternativet for offentligheden 27. november 2013 på Christiansborg.
Hellere spot og hån
Alternativet fik et kanonvalg ved folketingsvalget i november og har gjort grøn omstilling med fokus på økologi, vedvarende energi og større hensyn til natur og miljø til partiets største mærkesag. I en meningsmåling for nylig pegede et flertale af vælgerne på Alternativet som Danmarks grønneste parti.
- Mange har hånet os som naive og kaldt os et protestparti, men sådan ser vi ikke os selv. Det eneste, der er naivt, er at tro, at vi kan fortsætte som nu. Vi vil hellere mødes af spot og hån for vores ambitioner, end vi vil forholde os tavse og passive, når problemerne vokser sig større, understregede Josephine Fock.
Hun forklarede, at Alternativet er sat i verden for at løse klimakrisen, systemkrisen og empatikrisen. Det gør partiet ved at arbejde med tre bundlinjer. Ikke kun en økonomisk., men også en social og en miljømæssig bundlinje for at skabe bedre balance i det samlede regnskab.
Et grønt længselsparti
Josephine Fock betegnede Alternativet som et længselsparti: Et grønt, entreprenant og pragmatisk parti, der længes efter et mere bæredygtigt samfund, hvor vi ikke driver rovdrift på klodens knappe ressourcer, hvor økonomien ikke er målet, men et middel, og hvor vi udviser større tolerance, forståelse og empati for hinanden.
Josephine Fock udtrykte stor begejstring for Økologiens Have og det store frivillige arbejde, som har skabt Nordens største økologiske besøgs- og demonstrationshave med dyr og tusindvis af planter. Haven satser også på at skabe socialøkonomiske arbejdspladser for nogle af de mennesker, som ikke passer ind i det almindelige arbejdsliv.
Josephine Fock er vokset op i Horsens som den yngste af en søskendeflok på fem. Hun er uddannet jurist fra Aarhus Universitet, var gennem otte år chef for OAO, Offentligt Ansattes Organisationer, som er en paraplyorganisation med ca. 400.000 offentligt ansatte LO-medlemmer.
Josephine Fock bor i dag på Amager sammen med sin kæreste.