Interessen for veganske og vegetariske varer er stærkt stigende. 43 procent af danskerne svarer, at de gerne vil spise mindre kød, end de gør i dag, viser en undersøgelse fra Coop Analyse.
Det er specielt de yngre forbrugere, der er interesseret i mad uden kød. Ikke mindst i hovedstadsområdet.
Derfor åbner Irma Det Grønne Måltid i foreløbig otte af kædens butikker. Det er specialafdelinger, hvor det hidtil største udvalg af veganske og vegetariske varer samles.
- Vi høster erfaringer de kommende otte uger i de otte butikker. Herefter ruller vi det ud i alle øvrige butikker i løbet af 2017. Vi forventer, at vi i begyndelsen af 2018 har afdelinger i alle 80 Irma-butikker, siger direktør Søren Steffensen, Irma.
De butikker som nu er klar, er: Irma Rantzausgade, Hørsholm, Finsensvej, Ndr. Fasanvej, Sluseholmen, Tagensvej og begge butikker på Nørrebrogade. Alle butikker er udvalgt efter beliggenhed, kundegrundlag samt plads i butikken.
150 veganske og vegetariske varer
Det Grønne Måltid får plads i butikkernes frugt- og grøntafdelinger. Fra begyndelsen vil der være ca. 150 forskellige veganske og vegetariske varer.
Der kommer en stor køler, som blandt andet vil indeholde varer fra Naturli, som er førende i Danmark på dette område.
I Det Grønne Måltid vil kunderne kunne vælge blandt færdige måltidsretter uden kød, falaffel- og bønnefars, gyros, kebab og tofu. Der vil f.eks. også være en serie af bars, en mayo, flere smørbare cremer (choko), humus, pateer, samt en UHT Caffe latte soyamælk.