Vælg økologiske appelsiner og citroner

ØKOLOGI – Vælger man økologiske appelsiner og citroner, slipper man for rester af sprøjtegift. Og så kan man også bruge skrællen, som er smækfyldt med antioxidanter.

Vælger man økologiske appelsiner, kan man spise skræller uden at frygte for rester af sprøjtegifte.

Det er højsæson for appelsiner og citroner, og danskerne vælger i stigende grad økologi, når de køber citrusfrugter.

Men er der grund til at være bekymret for pesticiderne i konventionelle citrusfrugter? Og hvor hvor stor en del af resterne af sprøjtegift, sidder i skrællen? Det har DR-programmet Madmagasinet undersøgt i den seneste udsendelse på DR1.

Mette Frisk var rejst til Spanien for at blive klogere på blanke, skinnende citroner, mens Adam Aamann undersøgte, hvad der gemmer sig under overfladen i forskellige typer citrusfrugter.

Antioxidanter i skrællen
Madmagasinet konkluderer, at det godt kan betale sig at vælge økologisk. Ved at betale en smule ekstra undgår man at få rester af sprøjtegift med, og analyser viser, at mange af dem, man kan finde faktisk er ulovlige at bruge i Danmark, fordi de er for giftige.

Hvis man køber økologisk, får man også mere for pengene, fordi man roligt kan bruge skrællen, som er smækfyldt med antioxidanter. Hovedparten af resterne fra sprøjtegift findes nemlig i skrællen på de appelsiner og citroner, som ikke er dyrket økologisk.

Hver uge undersøger journalist Mette Frisk og kokken Adam Aamann den mad, vi spiser. Hvad der er i pakken og bag skrællen, og hvilken betydning har vores mad for os selv, og for de omgivelser hvor den produceres.

Du kan se programmet her: Madmagasinet: Citrusfrugter

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: