To økologiske mejerier går sammen

ØKOLOGI – De to økologiske mejerier Øllingegaard på Sjælland og Naturmælk i Sønderjylland fusionerer og bliver til De Økologiske Mejerier.

Naturmælk var først på det danske marked med økologisk mælk. Nu fusionerer mejeriet med Øllingegaard på Sjælland.

De to økologiske mejerier Øllingegaard og Naturmælk går sammen og samler aktiviteterne i et nyt selskab, der hedder De Økologiske Mejerier.

Det sker for at fremtidssikre lokale økologiske mejeriprodukter til det danske marked og de danske forbrugere.

- Fremtidens fødevarebevidste forbrugere kommer til at stille endnu større krav til økologiske produkter, end vi ser i dag, hedder det i en pressemeddelelse.

Naturmælk blev oprindeligt etableret som et økologisk gårdmejeri og var det første mejeri i Danmark, der kunne markedsføre økologisk mælk. Det skete i et tæt kapløb med mejeriselskabet Danmark 1. februar 1988, og Naturmælk nåede at komme et halvt døgn før mejeriselskabet Danmark, som senere blev til MD Foods og i dag er Arla.

Fælles ledelse men selvstændige brands
Øllingegaard og Naturmælk har igennem længere tid talt om mulighederne for et tættere samarbejde og en fælles ledelse, men de to mejerier bevarer deres selvstændige profil og vil fortsat markedsføre deres egne brands.

Naturmælks mejerichef Leif Nielsen skal nu også stå i spidsen for Øllingegaard.

- Fusionen vil blandt andet sikre en fremtidig økologisk mælkeproduktion på  og omkring Øllingegaard, ligesom den store mængde af økologisk mælk, der ligger omkring Naturmælk, der dermed kan være med til at understøtte udbygning af produkter i samarbejde med vores nu sjællandske venner,  lyder det fra en glad mejerichef Leif Friis Jørgensen i Sønderjylland.

Fælles styrke
- Øllingegaard, som i mere end 25 år har været fondsejet, har på mange områder været med til at præge mælkemarkedet med nytænkende produkter som »15-timers mælk« og »nærhedsprodukter« fra producent til forbruger og meget mere. Det er glædeligt at fremtidige ønskelige krav til optimering af økologikravene, nu kan sikres via fusionen med Naturmælk, siger advokat Knud Foldschack på vegne Solhvervfonden.

- Det er min opfattelse, at fusionen med Naturmælk vil skabe et stærkt 100 procent økologisk mejeri, der vil være med til at gøre både Naturmælk og Øllingegaard endnu stærkere i markedet og mere attraktive for alle kunder, siger Øllingegaards hidtidige direktør Steen Jespersen.

Han har været glad for tiden på Øllingegaard Mejeri.

- Det har været meget spændende og lærerigt at arbejde med økologiske højkvalitetsprodukter. Jeg ser frem til at hjælpe det nye selskab godt i gang, og overlader herefter trygt ledelsen til mejerichef Leif Friis Jørgensen, siger han.

Fusionen er en realitet  fra 1. januar 2017.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: