Tilskud til økologiske virksomheder

TILSKUD – 10 millioner kroner skal give innovation og nye spændende produkter. Små og mindre økologiske fødevarevirksomheder får nu en hjælpende hånd fra EU´s landdistrikprogram.

Økologiske mejerier og andre virksomheder kan få tilskud til udvikling af nye produkter. Her er det Poul Pedersen fra Thise Mejeri. /Foto: Gustav Bech

Fra 29 juli og frem til 16. september kan små og mindre fødevarevirksomheder søge om tilskud til innovation og produktudvikling.

Fødevareministeriet har afsat ti millioner kroner til formålet.

Pengene er øremærket til projekter om udvikling af nye økologiske produkter, processer og teknologi, der fremmer øget bæredygtighed og innovation inden for fødevaresektoren, oplyser NaturErhvervsstyrelsen, der administrerer ordningen.

For at få tilskud skal udviklingsprojekterne gennemføres som samarbejdsprojekterne. Det betyder, at projektet som minimum skal omfatte:

 

  • En primær jordbrugsproducent inden for jordbrug.
  • En anden part, der ikke er primærproducent inden for jordbrug.

NaturErhvervstyrelsen giver tilskud til:

  • Samarbejde, der skal forbedre landbrugets konkurrenceevne, herunder bidrage til omstrukturering og udvikling af det fysiske potentiale og fremme innovation
  • Samarbejdende tiltag, der understøtter udvikling af design, produkter eller teknologier og prøver samt materielle og/eller immaterielle investeringer i forbindelse med samarbejdet, inden de nyudviklede produkter, processer og teknologier anvendes til kommercielle formål
  • Udvikling af økologisk projekter fra gamle husdyrracer og plantesorter.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: