Udmærkelsen er i bronze, og det betyder, at 30-60 procent af maden, der serveres for patienterne og i kantinen, er økologisk.
- Vi har i flere år arbejdet målrettet med at øge den økologiske andel af råvarerne og har i længere tid faktisk ligget på bronzeniveau. Nu har vi officielt det økologiske stempel, og vi er meget stolte over at have fået bronzemedaljen. Men vi har ambitioner om mere og går efter at få udskiftet bronze med sølv i løbet af efteråret, siger cheføkonoma Mona Carøe Jensen.
Tæt på økologisk sølv
Interne optællinger viser, at køkkenet allerede er tæt på sølv, hvor de økologiske produkter skal udgøre 60–90 procent af råvarerne.
- Her i denne uge fejrer vi bronzemedaljen og serverer onsdag en særlig kage for alle patienterne, og der er ét stk. gratis frugt til kunder i kantinen, siger Mona Carøe Jensen.
Regionshospitalets køkken har egen slagter, grøntafdeling og bager og laver derfor al mad fra bunden.
De økologiske produkter skal udgøre 60-90 procent af råvarerne i køkkenet, før man kan få et sølvmærke. I følge interne optællinger er køkkenet på Regionshospitalet i Randers tæt på de 60 procent.