Strandkrabber i suppegryden

VILD MAD – Tag med Smag på Aarhus og Naturhistorisk Museum Aarhus på krabbefisketur på Aarhus Østhavn lørdag 8. august. Men denne dag skal krabberne ikke slippes løs igen. De skal i direkte i suppegryden, så alle kan smage dagens fangst.

Krabberne kan give en fantastisk velsmagende suppe.

Selv om Aarhus er en storby, så er det også en kystby, og havet er et rent tag-selv-bord af mad og delikatesser.

De fleste har nok som barn stiftet bekendtskab med strandkrabben. Den kan ofte findes blandt stenene på strandens høfder og lader sig nemt lokke frem af et stykke spegepølse bundet på et stykke snor. Mange børn har også afholdt krabbevæddeløb, hvor man fanger hver sin krabbe og lader dem løbe om kap tilbage i vandet.

Ikke meget mad, men masser af smag
De fleste tænker måske ikke på strandkrabben som mad, og der er da heller ikke meget mad i dem, men til gengæld er der masser af smag, som kan resultere i fantastiske supper og gryderetter af den ellers beskedne strandkrabbe.

Tag med på havnen, når Lars Brøndum, naturformidler og biolog fra Naturhistorisk Museum, inviterer på krabbefiskeri på høfderne langs østmolen. Imens vil måltidssnedker, Ursula Bjerggaard fra Aarhus kommune, Smag på Aarhus, stille køkken op, så vi sammen kan tilberede dagens fangst til et fælles måltid.

Praktiske informationer

Tur: Krabbefisketur

Tid: Lørdag d. 8. august kl. 10 – arrangementet varer ca. 3 timer

Sted: Østmolen på Aarhus Havn – vi mødes ved på den store parkeringsplads efter rundkørslen på Østhavnsvej

Arrangør: Naturhistorisk Museum & Smag på Aarhus, Aarhus Kommune

Pris og tilmelding: Turen er gratis, og der er ingen tilmelding.

Husk: Fisketegn (ikke nødvendigt til børn under 18 år), en snor og en tøjklemme samt en spand til krabber.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: