Spicy and med kålsalat og vaniljedressing

MAD – Mange spiser andesteg juleaften. Resterne kan spises én af de følgende dage sammen med en lækker kålsalat med vaniljedressing.

Spicy and med kålsalat og vaniljedressing. Foto: Økologisk Landsforening

Opskrift på kålsalat med spicy and og vaniljedressing

4 personer
To økologiske andebryster. Ca. 600 g eller en rest and fra juleaften.

Krydderiblanding til and:

  • 2 tsk øko fennikelfrø
  • 2 tsk øko five spice
  • 2 tsk havsalt
  • 1-2 tsk øko chiliflager

Salat:

  • 200 g øko kål, fx. grønkål, palmekål, rødkål, savoykål eller en blanding
  • Kernerne fra 1 øko granatæble
  • 2 øko æbler
  • 75 g øko pekannødder eller økologiske valnødder

Dressing:

  • 4-5 spsk øko olivenolie
  • Vaniljekorn fra en halv øko vaniljestang
  • 2 spsk øko æblecidereddike
  • salt og peber

Sådan gør du

Læg andebrysterne i et ildfast fad. Rør krydderierne sammen og gnub dem godt ind i kødet. Læg låg på fadet eller brug staniol, og bag andebrysterne ved 150 grader varmluft i ca. 3 timer, eller indtil kødet er helt mørt. Spring dette over hvis du har rester af juleanden – brug evt. kødet derfra og rist det på en pande i krydderierne.

Rengør kålen grundigt og hak/skær det i små stykker/tynde strimler. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Vend dressingen godt rundt i kålen, massér den evt. ind i kålen og lad den gerne trække i ca. 1 time inden servering.

Skær æblerne i tynde både og bland dem i salaten sammen med granatæblekerner. Riv eller træk med to gafler det møre andekød fra hinanden og fordel det ovenpå salaten inden servering. Drys med grofthakkede nødder lige inden servering, så de ikke bliver bløde.

Salaten kan serveres med groft brød.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: