Opskrift på kålsalat med spicy and og vaniljedressing
4 personer
To økologiske andebryster. Ca. 600 g eller en rest and fra juleaften.
Krydderiblanding til and:
Salat:
Dressing:
Sådan gør du
Læg andebrysterne i et ildfast fad. Rør krydderierne sammen og gnub dem godt ind i kødet. Læg låg på fadet eller brug staniol, og bag andebrysterne ved 150 grader varmluft i ca. 3 timer, eller indtil kødet er helt mørt. Spring dette over hvis du har rester af juleanden – brug evt. kødet derfra og rist det på en pande i krydderierne.
Rengør kålen grundigt og hak/skær det i små stykker/tynde strimler. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Vend dressingen godt rundt i kålen, massér den evt. ind i kålen og lad den gerne trække i ca. 1 time inden servering.
Skær æblerne i tynde både og bland dem i salaten sammen med granatæblekerner. Riv eller træk med to gafler det møre andekød fra hinanden og fordel det ovenpå salaten inden servering. Drys med grofthakkede nødder lige inden servering, så de ikke bliver bløde.
Salaten kan serveres med groft brød.