Smag på skovens urter og lav din egen snaps

VILD MAD – Smag på Århus inviterer på snapsetur i Hørhaven 4. juli, hvor du kan smage på skovens urter og blive klogere på snaps og krydderurter.

Almindelig røllike bliver også kaldt soldaterurt. I gamle dage blev den brugt til behandling af sår på slagmarkerne. I snaps skulle den blandt andet kunne modvirke appetitløshed og fordøjelsesbesvær.

Projektet Smag på Aarhus inviterer alle interesserede på tur i Hørhaven. Det bliver en inspirationstur gennem skoven med gode råd og mulighed for at plukke urter til eget snapsebryg. Undervejs bliver der budt på smagsprøver.

På turen bliver der mulighed for at kigge på både de urter, der er fremme lige nu, og dem, der først kan høstes senere på sommeren og til efteråret. I Hørhaven er der rig mulighed for at finde skovmærker, hybenrose, gråbynke, røllike og flere andre urter, som du kan plukke og tage med hjem, så husk et par små poser eller en kurv.

Smag på Aarhus i flaskeform
Du kommer til at smage på Aarhus i flaskeform, og måske bliver du inspireret til selv at lave en snaps, lokker turguiden.

- Fra lignende ture ved vi, at vi kommer langt omkring i emnet kryddersnaps. Så uanset om du vil have en sjov formiddag med gode historier eller ny viden og samle planter til selv at komme i gang, får du meget med hjem, siger turguide Jan Kristiansen.

Han har 30 års erfaring med kryddersnaps og er både underviser, foredragsholder og tur-guide og byder undervejs på ca. seks smagsprøver af sine egne snapse. Der bliver mulighed for at nyde sin kaffe og madpakke undervejs.

Første tur i en række
Snapseturen er den første i en række, som Smag på Aarhus arrangerer sammen med Jan Kristiansen. Omdrejningspunktet for turene er den spiselige natur, som skal findes, udforskes og smages.

Smag på Aarhus er et fire-årigt projekt støttet af Nordea-fonden og forankret i Center for Byens Anvendelse, Teknik og Miljø, Aarhus Kommune. Det er et ambitiøst natur- og madprojekt, hvor byens rum skal gentænkes, så der bliver flere spiselige og sanselige miljøer i Aarhus.

Aarhusianerne skal selv være med til at skabe og påvirke deres nære omgivelser med smukke træer, buske og planter, der er fulde af smag. Samtidig skal den spiselige natur formidles, så flere af byens borgere opdager det mangfoldige spisekammer, som naturen i og omkring Aarhus byder på.

Praktiske informationer

Tur: Snapsetur

Tid: Lørdag den 4. juli kl. 10.00. Turen varer ca. tre timer med indlagt kaffepause.

Sted: Hørhaven, Ørneredevej 23, Højbjerg – ved p-pladsen.

Pris og tilmelding: Turen er gratis, og der er ingen tilmelding.

Husk: Fornuftigt tøj og sko, noget at bære de høstede urter i og evt. kaffe/mad til pausen.

Arrangør: Smag på Aarhus

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: