Rekordår for genbrug hos Folkekirkens Nødhjælp

GENBRUG – Med et overskud på 25 millioner kroner i 2016 har Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker genereret det største overskud nogensinde. Det viser organisationens nyeste regnskab.

3600 frivillige driver Folkekirkens Nødhjælps 122 genbrugsbutikker. Foto: Martin Schubert

Danskerne er vilde med genbrug. Og det kan mærkes i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker, som har genereret det største overskud nogensinde.

Siden den første genbrugsbutik i Danmark åbnede i 1972, er det kun gået fremad. I år er overskuddet på 25,1 millioner kroner. Det svarer til en vækst på knap 9 procent sammenlignet med forrige år.

I Midtjylland bidrog butikken på Kåstrupvej 20-22 i Spøttrup med det største overskud: 1.081.531 kroner.

3600 frivillige driver 122 butikker
3600 frivillige driver de i alt 122 genbrugsbutikker. Mange af dem er efterlønnere eller pensionister.

- Vores største aktiv er de dygtige frivillige medarbejdere, og dem har vi altid brug for flere af. Mange frivillige er hos os i adskillige år. Det sætter vi stor pris på, for det betyder stabile åbningstider og et stærkt sammenhold mellem frivillige og kunderne. Uden de frivillige ville vi slet ikke kunne drive butikkerne, siger Thomas Mølgaard Andersen, leder for Folkekirkens Nødhjælps Genbrug.

Hvis nogen har lyst til at bruge et par timer hver uge på et virkelig meningsfuldt arbejde, har Folkekirkens Nødhjælp altid brug for ekstra hænder i de lokale genbrugsbutikker.

Overskuddet går til verdens fattigste
Overskuddet fra salget går videre til Folkekirkens Nødhjælp arbejde med verdens fattigste. Derfor glæder man sig i genbrugsbutikkerne over, at så mange finder vej til butikkerne. Genbrugsbutikkerne trækker kunder på tværs af alder, etnicitet og sociale lag.

- Vores kundeanalyser viser også, at rigtig mange danskere ved, at de kan gøre et godt fund og lave en god handel i vores genbrugsbutikker, siger Thomas Mølgaard Andersen.

- Når kunderne handler i genbrugsbutikker, er det også udtryk for en miljøbevidsthed. Tøjproduktion udleder meget CO2, som er skadeligt for miljøet. Ved at genbruge tøj og ting, er man med til at skabe en mere bæredygtig og holdbar udvikling. Det er også en vigtig del af vores arbejde, understreger han.

FAKTA om Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker

  • 3.600 frivillige genbrugsmedarbejdere driver Folkekirkens Nødhjælps 122 genbrugsbutikker over hele landet. 28 af butikkerne modtager og sælger også møbler.
  • Siden starten i 1972 har genbrugsbutikkerne genereret et overskud på mere end en halv milliard kroner til Folkekirkens Nødhjælps arbejde blandt verdens fattigste.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: