Rågetur med gevær, kniv og gaffel

VILD MAD – Lørdag den 21. maj inviterer Smag på Aarhus på en anderledes middag. Menuen står på råger, men de skal skydes og flåes, før de kan nydes. Der er et begrænset antal pladser, så det er nødvendigt at tilmelde sig arrangementet på forhånd.

Smag på Aarhus inviterer på rågejagt. Bagefter kan lære at tilberede fuglene. Foto: Smag på Aarhus

Sammen med naturformidler, jæger og biolog Lars Brøndum fra Naturhistorisk Museum og Bjarne Golles, naturguide i Aarhus kommune, kan du komme med på rågejagt lørdag den 21. maj.

Under jagten får du at vide, hvornår råger bliver til skadedyr og må bekæmpes, og du får også at vide, hvad Dansk Ornitologisk Forenings synspunkter siger til det.

Inden deltagerne kan dække bordet med hvide duge, knive og gafler og nyde måltidet, skal maden i hus og tilberedes.

Den ene del af turen foregår sammen med jægeren i Riis Skov ved Aarhus. Han vil fortælle om det at være jæger og bliver også vært for en autentisk jagt efter råger.

Sådan tilbereder du råger
Den anden del af turen foregår i køkkenet på UNO friluftscenter, hvor Smag på Aarhus’ egen måltidssnedker, Ursula Bjerggaard, instruerer i tilberedningen af rågerne.

De skal blandt andet barderes og suppleres med kirsebær plukket på Brabrandstien. Der bliver ikke serveret drikkevarer, men man er velkommen til selv at have en flaske vin med.

Da det er begrænset, hvor mange deltagere jægeren må have med på jagt, skal man tilmelde sig på understående link efter først til mølle princippet.

Praktiske informationer

Tur: Rågetur med gevær og kniv og gaffel

Tid: Lørdag den 21. maj kl. 15.00 – 18.00

Sted: UNO Friluftscenter i Riis Skov, Marienlundvej 11, 8000 Aarhus C

Arrangør: Naturhistorisk Museum Aarhus og Smag på Aarhus, Aarhus Kommune. Smag på Aarhus er støttet af Nordea-fonden

Turleder: Biolog Lars Brøndum, tlf. 23 36 16 62

Pris og tilmelding: Turen er gratis, men man skal bestille billet her: Tilmelding

Husk: Fornuftigt fodtøj og tøj til skovtur samt drikkevarer til måltidet

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: