Poppelgrisen fra Hestbjerg Økologi er en kæmpe succes

ØKOLOGI – Kæmpe salgssucces i Coop får Hestbjerg Økologi til at udvide produktionen af Poppelgrisen med 50 procent for at følge med kundernes efterspørgsel. Poppelgrisen er den eneste, der har topkarakteren fire hjerter for højeste dyrevelfærd i Danmark.

De økologiske grisene på Hestbjerg Økologi er et stort hit i Coop-butikkerne. Det er også det eneste produkt, som har opnået topkarakter for dyrevelfærd. Foto: Hestbjerg Økologi

Forbrugernes interesse for kød fra dyr, der er vokset op under bedre forhold, er steget kraftigt det seneste halve år, lyder en ny melding fra Coop-butikkerne.

Det er sket efter, at Coop har indført Danmarks største mærkningsordning for dyrevelfærd, der med hjælp af en karakterskala, der går fra et til fire hjerter, tydeligt guider kunderne igennem til de varer, hvor der er taget særlige hensyn til dyrevelfærd.

Blandt disse varer er der især én vare, som skiller sig ud, oplyser Coop.

Det er samtidig den eneste vare, der hidtil har opnået alle fire hjerter, Poppelgrisen, som et uafhængigt ekspertpanel tildeler for den ekstraordinære store indsats, der gør en markant forskel for dyrevelfærden.

Udiver produktionen med 50 procent
Siden den blev lanceret 1. oktober i Kvickly, SuperBrugsen og Dagli´Brugsen, er varerne blev revet væk. Og landmanden bag, Bertel Hestbjerg, udvider derfor nu produktionen med 50 procent.

- Jo mere tydelig forbedringerne er for forbrugerne, jo bedre sælger varerne. Og jo bedre varerne sælger, jo flere dyr får et bedre liv. Poppelgrisen er det lysende eksempel på, hvordan man kan udvide dyrevelfærden i Danmark ved at tilbyde forbrugerne reel bedre dyrevelfærd,” siger Signe Frese, der er CSR-direktør i Coop.

Poppelgrise fra Hestbjerg bliver født på marker med nyplantede poppeltræer. Smågrisene går hos deres mor, til de er ti uger i stedet for de syv uger, som er almindeligt for økologiske grise.

- Vi giver grisene leveforhold, så de kan gøre de ting, der er naturlige for dem. Grise er oprindeligt skovdyr, som elsker at rode i jorden mellem træerne. Det gør dem stærkere og sundere og i stand til at klare sig bedre uden antibiotika og anden medicin, siger Bertel Hestbjerg.

Lavt forbrug af antibiotika
Erfaringerne fra det første halve år viser, at forbruget af antibiotika for det store økologiske svinehold på Hestbjerg er under ti procent det antibiotika-forbrug, som en gennemsnitlig besætning med smågrise har.

Med 1.500 søer på sine marker er Bertel Hestbjerg i forvejen Danmarks suverænt største producent af økologisk svinekød.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: