I løbet af foråret kan Irmas kunder møde et udvalg af nye, spændende økologiske produkter, produceret af lokale fødevareiværksættere.
Fremstødet sker i udvalgte Irma-butikker. Præsentationen af fødevareprodukterne er et resultat af et nyt samarbejde mellem Greater Copenhagen Food Startup, Coop Crowdfunding og Irma. Siden 9. januar har det været muligt at investere i fødevareprojekterne på Coop Crowdfundings platform.
Gennem Greater Copenhagen Food Startups acceleratorforløb får madiværksættere fra København og Nordsjælland tilbudt et udviklingsforløb, der giver mulighed for at benytte kontor- og mødefaciliteter og sparre med erfarne mentorer. Samtidig får de adgang til et netværk af investorer og andre interessenter.
Irma har en ambition om fortsat at være et nyskabende, urbant madhus, der medvirker til større madglæde hos danske forbrugere og vil samtidig støtte, at stadig flere madiværksættere lykkes med deres virksomheder. Derfor er Irma glade for nu at kunne præsentere et nyt samarbejde med Greater Copenhagen Startup.
Vil gerne finde og støtte nytænkende virksomheder
- Vi føler en forpligtelse over for vores kunder i forhold til at være first mover inden for spændende mad og bæredygtighed, siger Søren Steffensen, som er kædedirektør i Irma.
- Vi ønsker i højere grad at finde og støtte mindre virksomheder på vej frem og give dem mulighed for at profilere sig og lykkes med deres nytænkende og bæredygtige produkter. Det er derfor også kun en naturlig udvikling for os nu at indgå et samarbejde med Greater Copenhagen Food Startup, fortæller han.
Samarbejdet udleves blandt andet på Coop Crowdfunding, som er en platform, der formidler kontakt mellem danskerne og fødevarevirksomheder. Investeringsplatformen giver Coops medlemmer mulighed for at investere i udvalgte fødevareprojekter, så de dermed er med til at bestemme hvad vi skal spise i fremtiden.
Blomstervin og plantepølse
De otte madiværksættere, der søger finansiering til deres produkter på Coop Crowdfunding-platformen, arbejder alle med udvikling af nyskabende fødevarer. Blandt andet vil Copenhagen Winery skalere deres produktion af prisvindende blomstervine, mens Plantepølsen vil udvikle en vegansk pølse med knæk.
I løbet af de seneste måneder har de otte madiværksættere været igennem et acceleratorforløb hos Greater Copenhagen Food Startup, og projektleder Kristian Lund er glad for det nye samarbejde med Coop Crowdfunding og Irma.
- Samarbejdet med Irma giver vores deltagere en unik mulighed for at nå ud til kunder, der har interesse for nye måder at tænke fødevarer på. Alle deltagerne i acceleratorforløbet arbejder som oftest med udvikling af fødevarer, der er bæredygtige, eksperimenterende, økologiske eller veganske. Det er med andre ord produkter, der i høj grad ligger i tråd med Irmas ambition om at være et nyskabende og nysgerrigt madhus, forklarer han.
30. januar vil de otte madiværksættere præsentere deres produkter for Irma, som derefter beslutter hvilke af produkterne, der i løbet af foråret skal præsenteres for Irmas kunder i udvalgte butikker