Økologisk whisky på nettet

ØKOLOGI – Vestjysk vinhandler åbner ny netbutik med økologisk whisky som slagtilbud.

Den engelske Prins Charles (tv), der er en ivrig fortaler for økologi, præsenteres for verdens første økologiske whisky, fremstillet af John Savage-Onstwedder (th) i Wales.

Læg verdens første økologiske whisky under juletræet.

Sådan lød opfordringen fra Jens Lindby i Ådum i Vestjylland, da han for få uger siden åbnede sin nye netbutik.

- Den smager godt, synes jeg selv. Den bider lidt på tungen men har en dejlig blød eftersmag og er fremstillet uden tilsætning af nogen art, siger den vestjyske vinhandler om whiskyen.

Jens Lindby har i adskillige år importeret og solgt økologisk vin fra sin gård ved Tarm. Nu går han skridtet videre og åbner en butik på nettet. Her kan kunderne selv klikke ind for at se på udvalg og priser, bestille og i løbet af tre-fire dage få flaskerne leveret lige til døren.

Den økologiske whisky fås i to udgaver. Som Single Grain og Blended til henholdsvis 498 og 744 kr. flasken. Der er kun fremstillet 1.000 flasker af den sidstnævnte kvalitet.

Prins Charles interesseret
Jens Lindby har store forhåbninger til salget af den økologiske whisky, som også har vakt interesse hos den britiske Prins Charles, der selv er fortaler for økologi.

Den økologiske whisky er fremstillet af John Savage-Onstwedder i Wales, som i fem år har solgt sin whisky i varianterne Single Grain og Blended, og det er også de to typer, Jens Lindby sælger via sin netbutik.

Ifølge Jens Lindby er der kun fremstillet 1.000 flasker af den økologiske whisky i blended-udgave, som er en fornem gave til manden, der har alt, eller blot nyder en god whisky.
Den økologiske byg er dyrket i Wales, men de dyre dråber har været turen omkring det skotske højland for at blive destilleret ved Loch Lomond-søens bredder og på det kendte Springbank Destilleri.

Destillerede den første øko-whisky i 1992
John Savage-Onstwedder destillerede sin første whisky i 1992, så den efter otte års lagring kunne være klar til årtusindeskiftet.

Ikke alene er råvarerne økologiske, men der er ifølge Jens Lindby heller ikke tilsat karamel, som man normalt gør i en traditionel whisky for at give den en ensartet farve.

Jens Lindby sælger også økologisk cognac fra sin netbutik, der kan findes på: www.oekovin.dk

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: