De færreste børn har i dag en direkte tilknytning til landbruget. Men det er vigtigt, at de alligevel får et forhold til, hvor maden kommer, mener langt hovedparten af danskerne.
I en ny repræsentativ undersøgelse lavet af A&B Analyse for Økologisk Landsforening, svarer tre ud af fire af de adspurgte således, det er ‘meget vigtigt’ eller ‘vigtigt’, at deres børn lærer, hvor maden kommer fra.
Oplevelser i børnehøjede
- Til Økologisk Høstmarked kan børn opleve naturen, råvarerne og dyrene i børnehøjde, siger Birgitte Nygaard, projektleder i Økologisk Landsforening, der arrangerer eventen sammen med de økologiske landmænd.
- Hvad enten de er vilde med dyr og vil klappe søde lam og små kalve, køre med landmanden på traktortur i marken, tumle i den økologiske, usprøjtede halm, se køerne blive malket eller smage den friskpressede økologiske æblejuice, så byder høstmarkedet på masser af sjove og lærerige oplevelser, lover hun.
Ingen nærkontakt med grise
Den multiresistente svinebakterie, MRSA, sætter sit aftryk på årets høstmarked. På grund af smittefaren, har økologerne valgt at lukke af til udendørs folde eller stalde med grise.
Der er endnu ikke fundet MRSA i økologiske besætninger, og så længe man ikke rører ved grisene på marken og ikke kommer ind i svinestalde, er der ikke smitterisiko forbundet med gårdbesøg, lyder vurderingen fra de veterinære myndigheder ifølge Økologisk Landsforening.