- Bæredygtighed er i dag et plus-ord, som alle er enige om, rummer noget godt. Men hvad betyder det egentligt, og hvordan kan økologisk fødevareproduktion forblive i den bæredygtige overhalingsbane?
Sådan spørger Styregruppen bag Økologi-Kongres 2013 på den opdaterede hjemmeside om kongressen.
Kongressen løber af stabelen 27. og 28 november i Vejle.
På tre møder på kongressen bliver deltagerne opfordret til at drøfte en række dilemmaer omkring bæredygtighed – på bedriften, markedet og i verden. Gruppernes meldinger i form af postkort med budskaber samles, og det kan bruges i økologernes øko-politiske vision og siden i organisationernes videre arbejde, hedder det i en pressemeddelelse.
Også plads til handling
- Vi håber, at mange har lyst til at komme og drøfte økologiens bæredygtige udvikling. Men vi byder også på mere jordnære emner, som landmanden kan tage med sig hjem. Hvordan får jeg en stor og stabil planteproduktion, hvad er fordelen ved urter i græsmarken, hvordan kan jeg afsætte lokalt, hvordan ser økonomien ud på bedrifterne, hvordan styrker jeg min jordfrugtbarhed? Det er noget af alt det praktiske, som vi sætter fokus på kongressen, fortæller projektleder Tomas Fibiger Nørfelt, kongresarrangørgruppen.
Udover det store faglige program er der også en udstilling, hvor produkter, viden og resultater vises frem af førende virksomheder, organisationer, forskningsinstitutioner og landmænd.
Kongressen er det nationale samlingspunkt og inspirationsforum for alle, der arbejder professionelt med økologisk fødevareproduktion i Danmark og nærområdet. Kongressen holdes på Vingsted hotel & konferencecenter, onsdag og torsdag 27. og 28. november 2013.
Yderligere