Markedet for økologiske fisk eller skaldyr er nærmest umætteligt lige nu, fortæller Villy Juul Larsen, der er chefkonsulent i Dansk Akvakultur. Han melder om fremgang og håber om få måneder at kunne præsentere Danmarks første producent af økologiske østers fra Limfjorden.
- Prøv engang at forestille dig, hvad det vil betyde, hvis vi til næste nytårsaften kan tilbyde forbrugerne økologiske østers. Det bliver fantastisk, siger Willy Juul Larsen.
Sammen med en række andre fra den økologiske fødevaresektor er Dansk Akvakultur på vej til verdens største messe for økologiske fødevarer, Biofach, i Tyskland, som løber af stablen i den kommende uge uge.
- Der er flere og flere både herhjemme og i udlandet, som får øjnene op for de kvaliteter, som økologiske produkter har, siger Willy Juul Larsen.
Hans medlemmer producerer i dag både økologiske ørreder, blåmuslinger fra lineproduktion og tang fra lineproduktion.
Støt stigende kurve
Blåmuslinger fra liner var ikke nogen speciel god forretning, før de blev omlagt til økologi.
- Det første anlæg blev lagt om i 2012, og siden da har det været en støt stigende kurve. Der er flere og flere anlæg, der er lagt om, og i dag har vi 16 anlæg, der er lagt om til økologi, fortæller Willy Larsen.
I Lemvig er en helt ny spiller på vej, som i løbet af få måneder forventer at kunne producere økologiske østers fra Limfjorden. Det er Laurits Bernitt og hans firma Oyster Boat.
Han har i en årrække arbejde med produktions af Limfjords-østers og forventer her til foråret at omstille produktionen, så den kan blive certificeret efter de økologiske regler.