Nye færdigretter med økologiske muslinger

ØKOLOGI – Det danske muslingefirma Vilsund Blue lancerer for første gang færdigretter med økologiske muslinger. Det har bragt firmaet i finalen til den prestigefyldte pris Seafood Excellence Global Award 2016.

Vilsund Blue udvider sin økologiske produktion markant og lancerer for første gang to færdigretter med økologiske muslinger på det europæiske marked.

Økologisk akvakultur har de seneste år været gennem en rivende udvikling i Danmark, og udviklingen fortsætter med nye produkter og stadig stigende produktion.

Siden 2014 har Danmark været Europas førende producent af økologiske ørreder med en produktionskapacitet på omkring 1100 tons pr. år og eksport til adskillige lande. Samtidig er der i de danske fjorde anlæg til en årlig produktion af over 2000 tons økologiske muslinger, som dyrkes på line.

Den største danske producent indenfor muslinger er Vilsund Blue, der nu både udvider sin økologiske produktion markant og for første gang lancerer to færdigretter med økologiske muslinger på det europæiske marked. Hvilket giver Vilsund Blue chancen for for anden gang at vinde den prestigefyldte pris Seafood Excellence Global Award.

Vakuumpakkede færdigretter
- Vi er i gang med at udvide vores nuværende økologiske produktionskapacitet på omkring 1300 tons/år med over 20 procent. Og på messen Seafood Expo Global i Bruxelles 26. – 28. april vil vi præsentere to vakuumpakkede 100 procent økologiske færdigretter med forkogte muslinger. Den ene med muslinger i tomatsovs, den anden med muslinger i hvidløg og persille, fortæller direktør Søren Mattesen, Vilsund Blue.

Forbrugeren skal blot varme en af de to færdigretter i en gryde eller mikroovn i få minutter, så er et lækkert måltid klar. Søren Mattesen forventer, at de nye produkter især vil have et marked i Storbritannien, Tyskland og Frankrig; men også andre lande kan være interessante markeder.

Varianten med hvidløg og persille har bragt Vilsund Blue i finalen ved kåringen af Seafood Excellence Global Award 2016. Vinderen kåres på messen i Bruxelles. Konkurrencen afløser Seafood Prix d’Elite, som Vilsund vandt med et andet produkt i 2014 og flere gange var i finalen til.

Glæde over udviklingen
Chefkonsulent Villy J. Larsen fra brancheorganisationen Dansk Akvakultur glæder sig over udviklingen.

- I forvejen kommer hver anden økologisk ørred, der bliver opdrættet i Europa, fra et ferskvandsdambrug eller et havbrug i Danmark. Og med Vilsund Blue’s udvidelse af produktionen og firmaets nye innovative produkter er Danmark også med i den internationale top indenfor økologiske muslinger, fastslår han.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: