1.500 kvadratmeter med alt, hvad der hører til en skolehave. Det er hvad Jesper Warni Hansen og Marianne Scmidt fra Borgerskolen i Høje-Taastrup drømmer om.
Borgerskolen er på vej til at anlægge en stor have i nær tilknytning selve skolen, så man undgår at bruge tid og ressourcer på transport af eleverne.
To medarbejdere er udpeget til at stå for den praktiske udførelse af planerne, som i udgangspunktet primært var Jesper Warni Hansens idé.
- Det er den bæredygtige tilgang, der er det vigtige for os. Borgerskolen er allerede Grønt Flag Skole, og med haven vil vi styrke bæredygtighed som tema i undervisningen, siger han.
Skoleledelsen bakker op
Jesper Warni Hansen er også privat interesseret i havebrug og har selv kolonihave. Han har drømt om at arbejde med skolehave lige siden han blev færdiguddannet, men havde egentlig tænkt sig at læse videre på DPU, før haveinteressen vandt over læselysten.
- Jeg tænkte, hvorfor ikke gøre noget her hvor jeg er, og da skoleledelsen bakker ideen op, var det jo bare at gå i gang.
Marianne Schmidt, der underviser i biologi og dansk, har derimod ikke haveerfaring på forhånd, men hun håber at få mere viden hen ad vejen og glæder sig til at bruge haven i undervisningen.
- Det er især i tværfaglige samarbejder, jeg ser muligheden, siger hun.
150.000 kroner er i hus
Uden penge bliver der dog ikke nogen skolehave, men Jesper Warni Hansen har ind til videre skaffet i alt 150.000 kroner til projektet fra kommunens Grøn Vækstpulje og fra Friluftsrådet, men lægger ikke skjul på, at haveprojektet også kræver en masse »interessetimer« fra ham og de øvrige lærere.
Men med arbejde og engagement fra lærere og elever, tror Jepser Warni Hansen på, at pengene kan række til både anlæg af haven, hegn, drivhus og redskabsskur.