Forbrugere, der har købt eller modtaget kød fra en ulovlig slagter på Lyngbyvej 86, 9520 Skørping, bør smide kødet ud. Det anbefaler Fødevarestyrelsen.
Kødet er slagtet under uhumske forhold og kan være inficeret med sygdomsfremkaldende bakterier. Symptomer på fødevareforgiftning er typisk opkast, dårlig mave og feber.
Fødevarestyrelsens Rejsehold var på kontrol på ejendommen fredag aften efter at have fået et tip om mulig ulovlig slagtning.
Rejseholdet kunne konstatere, at der tidligere på dagen var blevet slagtet tre grise, der alle var blevet delt i halve stykker og hængt op under loftet i et nedlagt tidligere malkemaskinerum.
Uhumske og uhygiejniske forhold
Ejeren af ejendommen erkendte på stedet, at han havde slagtet grisene. Slagtningen var foregået med salg for øje og også til eget forbrug. Slagtningen var sket bl.a. uden lovlig autorisation og under uhumske og uhygiejniske forhold. Slagtningerne er også foregået uden den nødvendige dyrlægekontrol.
På såvel vægge, loftet og på betongulvet var der beskidt. Der var desuden rester fra tidligere slagtninger i krogene og i de kraftige revner og sprækker i gulvet. På de kalkede vægge var der aftegninger af fugt, skidt og generel manglende vedligeholdelse.
Rejseholdet fandt tydelige tegn på, at de ulovlige slagtninger har stået på i længere tid, og ejeren erkendte, at han i mindst tre år har slagtet egne grise og solgt dem udskåret og fersk til fortrinsvis venner og bekendte. Der kan dermed være kød fra den ulovlige slagter i omløb, og det kød bør kasseres.
Der blev i forbindelse med kontrollen destrueret ca. 300 kg kød og slagteaffald.