Lone Vitus debuterede sidste år med romanen ‘Under landet’, som er en barsk fortælling om en dysfunktionel svineproducent. Lone Vitus er oprindelig uddannet mejeriingeniører og agrarøkonom og har markeret sig som en vidende og skarp kritiker af det industrialiserede landbrug.
Hun driver sammen med sin mand, Søren Sørøver Kvist, et multifunktionelt økologisk landbrug med en alsidig produktion, hvor naturen altid har det sidste ord.
Parret afholder også kurser i alt lige fra madlavning og gode råvarer til teambuilding for virksomheder. Brandbygegaard, der ligger på nordsiden af Horsens Fjord, kan også byde på en lille lille café uden faste åbningstider, hvor gæsterne kan nyde gårdens økologiske råvarer. Cafén hedder Det lille Vineri, fordi forarbejdningen af druerne fra vinmarken finder sted i den gamle kostald – side om side med køkken og servering.
Lone Vitus har også skrevet bogen Hønsefødder og Gulerødder og udgiver snart en ny bog om mad.