I denne weekend løber Nordens største fagmesse for økologiske fødevarer at stabelen. Den udsolgte messe, der er dobbelt så stor som ved lanceringen sidste år, åbner klokken ti lørdag formiddag og lukker søndag.
Messen vil give mulighed for detailindkøbere, grossister, distributører og foodservice professionelle til at finde sunde, bæredygtige, økologiske delikatesser og specialiteter fra 150 international økologiske føde- og drikkevareproducenter.
Repræsentanter fra Martin & Servera; Matse AB; Superbrugsen; Mathem Sverige AB; Catering Engros; Coop Trading A/S; Coop Sverige, Dansk Supermarked; Lidl Sverige, ICA Sverige AB; Haugen Gruppen AS; Irma; Kung Markatta AB; Meyer Kantiner A/S; Q8 Danmark A/S; Scandic Hotels; Wessanen UK; Whole Foods Market og hundredvis af andre indkøbere fra op mod 80 lande deltager på messen.
Lovende marked
Det nordiske økologiske marked har aldrig set mere lovende ud end nu. KRAV, som er Sveriges bedst kendte økologiske certificering-organisation, melder om en vækst på 13 procent for salget af økologi i Sverige i 2013.
Desuden forventes det, at salget af økologi, som totalt nåede op på 963.6 millioner euro i 2013, vil stige med yderligere 30 procent i år.
Samme positive tendens ser vi Danmark, hvor salget af økologiske fødevarer er steget med hele 62 procent siden 2007, viser en dugfrisk analyse fra Nykredit.
Fremgangen i økologi står i stærk kontrast til det generelle forbrug af dagligvarer, som er faldet støt og i dag er lavere end for femten år siden. Danske forbrugere har verdens højeste forbrug af økologiske madvarer. Sidste år købte vi i gennemsnit for 168 Euro per indbygger.