Mere økologisk oksekød på vej

ØKOLOGI – Det kniber med at skaffe nok økologisk oksekød. Derfor kan landmændene se frem til en prisforhøjelse.

En ekstra bonus til landmændene skal skaffe mere økologisk oksekød ud i butikkerne..

Der er rift om økologisk oksekød. Danske forbrugere køber så meget, at det i perioder har været svært at følge med efterspørgslen. Men nu vil Friland, som er Europas største leverandør af økologisk kød, betale en ekstra bonus til landmændene for at få dem til at fede flere tyrekalve op

Det skal sikre, at forbrugerne kan få dansk økologisk oksekød året rundt, siger Henrik Biilmann, direktør i Friland.

- Mange af de tyrekalve, der fødes økologiske, opvokser ikke som økologiske dyr, fordi det er en dårlig forretning for landmændene. Ved at udbetale en ekstra bonus tror vi dog på, at det rent økonomisk kan betale sig for de økologiske landmænd at beholde dyrene, hvilket betyder, at vi kan øge mængden af økologisk oksekød til vores kunder, forklarer han.

Ekstra gulerod i sommerperioden
Det er specielt i sommermånederne, at der opstår mangelsituationer, og derfor bliver den økonomiske gulerod større for landmænd, der sender økologiske ungtyre til slagtning i april, maj, juni, juli og august.

Dermed håber Henrik Biilmann, at Friland bliver i stand til at kunne levere den mængde kød, som forbrugerne efterspørger.

- Ved at gøre det attraktivt for landmændene at opdrætte flere økologiske ungtyre, øger vi mængden af økologisk kød, og der er et stort behov. Det er selvfølgelig vores mål at kunne levere nok dansk økologisk oksekød til at følge med efterspørgslen i Danmark, og jeg er sikker på, at det nye initiativ betyder, at vi tager et godt skridt mod at nå det mål, siger Henrik Biilmann.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: