Mere økologisk mad i danske fængsler

ØKOLOGI – Der er både medister med brun sovs og kartofler, men også økologisk spinat, majroer, rosenkål og salat på bakkerne, når de indsatte sætter sig til spisebordet i de danske arresthuse og fængsler.

Hvis du ender bag tremmer, kan du i det mindste glæde dig over, at en stor del af maden er økologisk. Foto: Colourbox

Økologien har gjort sit indtog i de danske fængsler, og fængslerne har fået bronzemærket, der fortæller, at 30 procent af varerne er økologiske.

I nogle af de mindre køkkener har de økologiske varer overhalet de konventionelle og ligger på 60 procent. Det svarer til Fødevarestyrelsens sølvmærke.

Laver mad fra bunden
I Jyderup Statsfængsel svinger Henrik Drejer den store grydeske over for både ansatte og indsatte.

- Vi laver mad til alle arresthusene på Sjælland og Lolland-Falster, og en række andre steder. Vi har fået helt nye retter, fordi vi arbejder fra bunden af og har taget økologi med ind. Så der er sket en stor udvikling, siger leder af produktionskøkkenet Henrik Drejer til DR Nyheder.

3.500 i fængsel
Samlet sidder der omkring 3.500 indsatte i landets 12 fængsler og 37 arresthuse, og Kriminalforsorgens køkkener leverer dagligt mad til 2000 af dem.

Cirka halvdelen af de mange måltider leveres fra de to produktionskøkkener på fængslerne i Sønder Omme i Sydjylland og i Jyderup, oplyser DR.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: