Medarbejderne slæber MRSA ud fra svinefarme

MRSA – Næsten halvdelen af personer, der arbejder direkte med produktionsdyr i store industrielle svinefabrikker, kan bære MRSA-bakterier i næsen. Ifølge en undersøgelsen fra USA overlever bakterierne hos medarbejderne i op til fire dage efter eksponering.

Forskerne har hidtil troet, at MRSACC398-bakterier ville forsvinde hurtigt fra næsen på svinearbejdere – inden for 24 timer. Men denne undersøgelse af svinearbejdere i North Carolina, der blev offentliggjort online 8. september 2014 i tidsskriftet Occupational and Environmental Medicine, tyder på, at det kan vare væsentligt længere, skriver gylle.dk.

En stor del af de fundne stafylokokker var antibiotika-resistente, sandsynligvis på grund af overforbrug af antibiotika både til at behandle syge svin og som vækstfremmere for hurtigere at gøre dyrene klar til slagtning, fremgår det af undersøgelsen.

Jo længere bakterierne overlever i arbejdstagernes næser, siger forskerne, jo større risiko er der for, at de kan sprede sig til arbejdstagernes familier, i lokalsamfundene og endda ind på hospitaler, hvor bakterierne er med til at øge risikoen for stafylokok-infektioner.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: