I Aalborg Kommune er madspildet sænket fra to til en procent i produktionen til kommunens plejehjem.
Blandt andet er der fokus på, hvad der kan spises, og hvad der er affald, fortæller projektmedarbejder i Madservice, Else Møhlenberg til DR P4 Nordjylland.
- Eksempelvis kan skrællerne fra en gulerod vaskes og bruges som ingrediens i en fond eller en suppe.
For at undgå madspild er sortimentet også blevet begrænset, blandt andet når det gælder yoghurt og mælk, fortæller Else Møhlenberg.
- Et mindre udbud mindsker madspildet, fordi de kartoner der åbnes også bliver brugt.
Bindeled mellem køkkenet og plejehjemmene, koordinator Christina Rosengreen, fortæller, at der også er stort fokus på madspild ude på plejehjemmene. For eksempel omkring frokosten, som personalet er gode til at udnytte.
- Hvis der skulle være lidt overskud, så er de gode til at genbruge det til for eksempel et mellemmåltid eller en lille dessert, siger hun til DR Nordjylland.
Pengene, der spares på mad, når der smides mindre ud, skal bruges til at omlægge til økologi.