Besøgende turister og tusinder af par på romantiske hvedebrødsdage ved Maldivernes underskønne strande har næppe megen viden om de voldsomheder, der foregår i samfundet udenfor de isolerede hoteller.
Landet er meget mere end tyrkisfarvet vand, fantastiske koralrev og duvende palmetræer. Maldivernes er politisk og socialt ved at eksplodere, og klimaforandringerne truer med at oversvømme ø-riget.
Politiske og religiøse spændinger får nu den afsatte præsident Mohamed Nasheed til at opfordre til boykot for at modvirke talibaniseringen af turistparadiset.
Turisterne er udmærket klar over, at Maldiverne kan blive det første land, der drukner, hvis klimaproblemerne ikke stoppes. Landets 1.192 øer er under halvanden meter over havet.
Maldiverne har lovet verden, at det vil blive det reneste land, der er 100 procent CO2-neutralt. For at opnå den status i 2020 har styret netop luftet en plan om at opkræve en 100 dollar frivillig klimaskat af alle turister.
Da der er kommet en million turister til landets 100 hotelcentre om året, skulle det give en pæn sum, der kan suppleres med midler fra internationale klimafonde. Det håber regeringen ihvertfald.
Den storslåede klimaplan blev lanceret i 2009 af Mohamed Nasheed, der er en klimadarling verden over. Han blev styrtet ved et kup 7. februar og truet på livet til at træde tilbage, siger han.
Nasheed blev efter års kamp for menneskerettigheder i landet valgt som Maldivernes første præsident i 2008.
Det nuværende styre siger, at han trak sig aldeles frivilligt i februar. Hans vicepræsident, Mohamed Waheed, overtog magten lynhurtigt.
Nasheed forsøger nu på at få iværksat et nyt valg, men det bliver ikke i år, men i juli 2013, siger hans efterfølger.
Den 1. juli opfordrede Mohamed Nasheed turisterne til at blive væk på grund af militærkuppet og talibaniseringen af landet. Han lovede at indlede en ny kampagne mod gadeuro for at genskabe demokratiet.
Turisterne er ved at fatte, at noget ikke er helt roligt i Maldiverne. Efter en stigning i besøgstallene i 25 måneder op til kuppet, skriver Financiel Times, er antallet faldet op til fem procent hver måned siden februar.
Regeringen i Maldiverne har i et læserbrev i avisen fordømt Mohamed Nasheeds forsøg på at ‘smadre befolkningens levebrød’. I øvrigt vil regeringen offentliggøre en rapport om det påståede kup sidst i juli.
Et ultrakonservativt parti, Adhaalath, der følger den sammen form for islamisk fanatisme som styret i Saudi Arabien, har nu to ministre i regeringen. Modstanderne og Nasheed taler om en talibanisering af Maldiverne.
Faktum er, at Maldiverne styres efter strengt religiøse regler og ikke tolererer andet. Ganske vist kan turisterne leve det søde liv på ferien, men hverken alkohol eller utugt er tilladt udenfor murene. De sociale regler i samfundet er bygget over koranens bud.
Torsdag skal en delegation fra Maldiverne forsvare landets status for menneskerettigheder i Geneve overfor UNHCR, Flygtningen højkommissariat. For eksempel kan en mand ikke dømmes for voldtægt, med mindre der er to mandlige eller fire kvindelige vidner.
Maldiverne skal stå til regnskab for samfundsregler, der allerede var på plads inden Mohamed Nasheed blev styrtet i februar. Der er tale om dødsstraf, piskning af kvinder som straf for påstået sex undenfor ægteskab og handel med mennesker til bygge- og sexindustrien.
UNHCR vil ikke have midler til at straffe Maldiverne, men vil forsøge at påvirke forholdene for menneskerettigheder. Organisationen er bekymret for manglende religiøs frihed. Landets grundlov fastslår, at ingen lov udover de religiøst foreskrevne kan vedtages.
Der er således ingen grund til at diskutere ligestilling mellem kønnene. Ej heller er der grund til at debattere homoseksualitet. Siden 2007 er 23 mennesker formelt tiltalt for deres seksuelle orientering, skriver minivannews.com.
Amerikanske og europæiske turister lægger rigtig mange penge i Maldiverne, og deres bidrag til økonomien er officielt 30 procent. Internationale medier som Reuters mener, at andelen snarere er 75-80 procent.
Det er ikke let at drive et land, hvor importen af energi alene er 240 millioner dollars. Installation af solceller koster også penge. Det samme gør fabrikkerne, der afsalter havvand.
Kun 7 ud af landets 100 turistcentre er økologisk og klimamæssigt i orden, skriver Trust.org. Landet har 400.000 indbyggere og myndighederne vil gerne flytte små samfund med færre end 200 indbyggere til større øer.
Ismail Rasheed, Maldivernes mest kendte blogger, der er tilhænger af et ikke-religiøst samfund, blev den 4. juni endnu en gang overfaldet udenfor sit hjem og fik halsen skåret over.
Den 37-årige journalist fortæller til nyhedsbureauet AFP, at han blev angrbet af tre mænd. I flere år har han modtaget dødstrusler og er arresteret, fordi han er imod de islamiske ekstremister i samfundet.
Efter at have kommet sig på et hospital for overskåret tale- og spiserør er Ismail Rasheed flygtet fra Maldiverne, og menes at ville søge politisk asyl. Overfaldsmændene har han indentificeret, men de er ikke arresteret.
Landets nuværende præsident afviser, at overfaldene på Rasheed er politiske.
Faktisk siger en talsmand for regeringen, at journalisten er et bandemedlem og blev overfaldet af en rivaliserende bande.
Ved demonstrationer i hovedstaden Male søndag blev 23 arresteret. Blandt dem er to journalistger.
Mohamed Nasheed planlægger systematiske demonstrationer i Maldiverne meget i tråd med den 10-årige kampagne for menneskerettigheder, der førte til den tidligere diktators fald og hans eget valg i 2008.