Kortuddannede spiser længst fra de officielle kostråd og får for meget fedt og for få kostfibre. I dag lancerer fødevareminister Karen Hækkerup og Måltidspartnerskabet et nyt initiativ, som skal være med til at skubbe til de kortuddannedes madvaner.
Det er et nyt studie af de kortuddannedes måltidsvaner, som DTU Fødevareinstituttet har lavet for Fødevareministeriet, der er udgangspunktet for fødevareministeren. Rapporten danner baggrund for en indsats i Måltidspartnerskabet, der arbejder for større lighed i sundhed.
- Uligheden i sund mad viser, at der er behov for en særlig indsats over for ufaglærte og kortuddannede mænd, der i dag spiser længst fra de officielle anbefalinger, fastslår fødevareminister Karen Hækkerup.
Hun peger på, at en mulighed for at nå dem er at støtte og inspirere virksomheder med mange kortuddannede mænd til at gøre det nemt at spise sundere på jobbet.
Nøglehuls-certificering
Måltidspartnerskabet går i dag i gang med at støtte nøglehulscertificering af kantinerne på mere end 30 af landets erhvervsskoler for ad den vej at øge tilgængeligheden af sundere måltider for skolernes elever.
- Med initiativet skal vi give eleverne ”kærlige puf” uden løftede pegefingre ved at vise, at sund mad også kan være lækker. Forhåbentlig kan vi samtidig inspirere dem til at tage mere ansvar for egen sundhed, så eleverne får sundere måltidsvaner med ind i voksenlivet, siger Karen Hækkerup.
Fakta om rapporten Måltidsvaner for voksne med kort uddannelse 2005-2008
Fakta om Nøglehullet på spisesteder:
Fakta om Måltidspartnerskabet: