Lokale madsjæle har nu opstartet 53 lokale madklubber under det fælles koncept Mit Kokkeri, så børn og unge også kan gå til madlavning i fritiden. Målet var egentlig 40 madklubber, men lokale initiativtagere er vilde med at integrere maden i allerede eksisterende fritidstilbud som SFO’er, klubber, spejdertropper, boligsociale områder, ungdomsskoler og sportsforeninger, så langt flere børn og unge får lyst til at gå i køkkenet derhjemme.
Kan madklubber i fritidstilbud for børn og unge give dem mere lyst til at lave mad derhjemme? Det er der meget, der tyder på erfarer maduniverset MIT kokkeri, som arbejder for at give børn og unge inspiration, lyst og viden til at lave god og sund mad i hverdagen.
Positiv feedback fra forældrene
På landsplan er interessen vokset for at sætte madlavningen ind i nye sammenhænge. Blandt andet i Fjelstervang Idrætsforening, fortæller Dorte Møller Sørensen.
Hun har på eget initiativ startet en MIT kokkeri Madklub i Fjelstervang Idrætsforening ved Herning.
- Vi har fået positiv feedback fra forældrene, for børnene har vist stor interesse for madlavningen derhjemme. Efter børnene har deltaget i Madklubben, vil de meget gerne hjælpe til med at lave mad. Så alt i alt har det været positivt hele vejen igennem, siger hun.
Dorte oplever stor interesse fra lokalsamfundet, og flere børn står på venteliste for at deltage.
Mit Kokkeri er etableret af kokken og iværksætteren Søren Ejlertsen, der også er idémanden bag Haver til Maver og medstifter af Aarstiderne, der sælger måltidskasser. Mit Kokkeri holder til på Krogerup Avlsgård i Nordsjælland.