Lav mad af tang og vilde bær omkring Aarhus

NATUR – Smag på Aarhus arrangerer madskole, hvor man lærer at finde og anvende naturens vildtvoksende råvarer. To dages madskole hver måned i hele 2017.

Mange vil gerne være med til at samle føde i havet. 26. februar skal du huske waders, hvis du vil være med til at samle tang.

Kan du lide at samle svampe skovbunden og plukke bær og frugt i naturen, kan du nu komme på kursus og få gode råd og tips.

Smag på Aarhus, et projekt i Aarhus Kommune, arrangerer i 2017 madskole med naturens råvarer. Det sker i samarbejde med FOF Aarhus. Hver måned introducerer madskolen en ny vild råvare, som netop dén måned kan hentes i naturen.

Den sidste søndag i måneden er der høsttur, hvor du lærer om de spiselige vilde råvarer og om, hvordan du selv kan samle vild mad i naturen, og hvordan man bruger dem i den daglige madlavning.

Mandagen efter søndagens tur, er der undervisning i et skolekøkken med plads til 22.

- Her dykker vi dybere ned i, hvad du kan bruge månedens råvare til. Du bliver fortrolig med mindst tre nemme hverdagsretter, som bringer noget vildt og lækkert ind i dine egne måltider, siger Pernille Thormann Villesen, projektleder, Smag på Aarhus, Center for Byens Anvendelse.

26. februar skal der høstes sukkertang og blæretang på Moesgaard Strand ved Aarhus.

Tang i februar
Madskolen starter i februar, og månedens råvare er tang.

Søndag den 26. februar lærer man at høste tang i havet. Det sker under kyndig vejledning af Karen Lise Krabbe, som er en sand tangnørd. Hvis ikke du har waders selv, har Smag på Aarhus et par stykker til låns. Man mødes for at gå ud i vandet ved Giber Ås udmunding på Moesgaard Strand klokken 14.00 ved lavvande.

Mandag aften den 27. februar klokken 16.30 går vi så i gang i skole-køkkenet på VIA, Ceresbyen 24 i lokale D1.07. Her er begrænset plads efter først til mølle princippet. Tilmelding sker hos FOF og er  nødvendig for at deltage. Det koster 50 kr. at være med i skolekøkkenet.

I marts er råvaren mælkebøtte, og i april er det ramsløg. Sådan fortsætter det hele året igennem til madskolen i november slutter med slåenbær.

Læs mere om madskolen her http://smagpaaaarhus.dk/arrangementer/

Praktiske informationer

Tur: Lær at høste tang

Tid: Søndag d. 26. februar kl. 14

Sted: Moesgaard Strand ved Fiskerhuset, Giber Ås udmunding

Arrangør: Smag på Aarhus, Aarhus Kommune. Smag på Aarhus er støttet af Nordea-fonden.

Turleder: Måltidssnedker Ursula Bjerggaard, tlf 4115 0634

Pris og tilmelding: Turen er gratis, og der er ingen tilmelding.

Husk: Gummistøver (gerne waders), varmt tøj og noget varmt at drikke. Tag en spand og saks med til fangsten. Waders kan i begrænset omfang lånes.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: