Det er forår, og mælkebøtterne står nu med fine grønne rosetter og de smukke gule blomster lukker sig op. De kan spises, men hvordan bruger man planten i sin daglige madlavning?
Smag på Aarhus, et projekt i Aarhus Kommune, arrangerer madskole med naturens råvarer sammen med FOF Aarhus en gang om måneden.
Marts måneds råvare er mælkebøtter. Søndag den 26. marts kl. 11 viser NaturRetur, hvordan man plukker mælkebøtter til madlavning, hvilke dele af planten, man kan bruge og hvad man ellers skal holde øje med, når man bruger naturen som spisekammer. Mødestedet er parkeringspladsen ved Ørnereden, Marselisborg Skov. Turen går gennem skoven til Moesgaard Strand og tilbage igen. Undervejs er der pause til at spise sin madpakke.
Turen er gratis, og der er ingen tilmelding.
Skolekøkken
Mandag den 27. marts er der så undervisning i to eller flere opskrifter med mælkebøtter i skolekøkkenet på VIA, Ceresbyen 24 lokale D1.07 klokken 16.30.
Det er nødvendigt at tilmelde sig hos FOF til skolekøkken delen på grund af begrænset plads. Det koster 50 kroner.
Underviser i skolekøkkenet er Annemette Olesen, der har skrevet flere bøger med opskrifter med naturens råvarer, samt måltidssnedker i Smag på Aarhus, Ursula Bjerggaard. Deltagerne spiser det dejlige måltid med mælkebøtte som hovedingrediens sammen.
Tur: Lær at høste mælkebøtter
Tid: Søndag 26. marts kl. 11
Sted: P-pladsen Ørnereden, Ørneredevej 55, 8270 Højbjerg
Arrangør: Smag på Aarhus, Aarhus Kommune. Smag på Aarhus er støttet af Nordea-fonden.
Turleder: NaturRetur
Pris og tilmelding: Turen er gratis, og der er ingen tilmelding.
Medbring: Madpakke og drikkevarer, saks eller kniv samt beholder til din høst.