Kom med indspark til fremtidens økologi

ØKOLOGI – Vær med til at udvikle fremtidens økologi, opfordrer Økologisk Landsforening, som inviterer til dialog- og debatmøder om foreningens udspil til et nyt økologi-mærke, hvor klimahensyn og lokal produktion skal være en del af fundamentet.

Økologisk Landsforening vil lancere et nyt mærke, der skal integrere klimahensyn og lokal produktion. Foto: Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening inviterer alle interesserede til at drøfte fremtidens økologi og debattere foreningens udspil til et nyt mærke. Foreningen håber, at et nye og mere ambitiøse kriterier kan løfte økologien til nye højder.

Foreningen afholder i januar og februar i alt ti møder fordelt over hele landet, hvor alle kan medvirke til arbejdet med at udvikle økologi på områder som klima, socialt ansvar og lokalt samarbejde samt udformningen af et nyt mærke.

- Økologi drives frem af engagement. Vi vil debattere, hvordan vi sammen kan løfte økologi. Vi ønsker en bred involvering i udviklingsprocessen og håber på stor tilslutning til møderne, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.

Nyt udspil til mærkningsordning
Foreningens udspil til et nyt mærke har allerede vakt stor interesse. Men hvordan skal det adskille sig fra det røde Ø-mærke, som stort set hele befolkningen kender? Vil det ikke blot skabe forvirring med endnu et mærke i dagligvarehandelen?

- Økologien er en succes, og vi elsker vores røde Ø-mærke. Vi har imidlertid nået grænsen for, hvor meget EU vil tillade, at Ø-mærket kan udvikle sig. Men vi vil videre med økologi. Ligesom samfundet og forbrugerne stiller nye krav. Derfor inviterer vi alle interesserede til en samtale om en ny frivillig økologi-mærkning, siger Paul Holmbeck, direktør i Økologisk Landsforening.

Økologi udvikles lokalt
Ifølge økologerne udvikles økologi også via lokalt samarbejde om alt fra salg af økologiske varer til nye ejer- og finansieringsformer, økologiske høstmarkeder og mere økologi i kommunale køkkener og naturarealer.

- På møderne kommer eksempler på nogle af de mange lokale initiativer, hvor økologer går sammen om udvikling af økologi. Det bliver muligt for deltagerne at oplyse om eksisterende lokale samarbejder, og hvor de ser potentiale for, at nye samarbejder kan fremme økologi, siger Per Kølster.

Her afholdes møderne:

  • Økologiens Hus, Åbyhøj 16. januar
  • Tylstrup Kro, Tylstrup, 18. januar
  • Fødevarepark Skjern Enge 19. januar
  • Marias Køkken og kursusværksted, Fredericia 30. januar
  • Hellevad Vandmølle, Rødekro 31. januar
  • Knuthenlund, Stokkemarke 2. februar
  • Drejergården, Hvalsø 6. februar
  • Gartnerirådgivningen, Odense 7. februar
  • Stengården, Birkerød 8. februar
  • Halkær Kro og Kulturhus, Nibe 27. februar

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: