Kolding bruger mere økologi i store gryder

ØKOLOGI – Halvdelen af maden i Koldings børnehaver, kantiner og andre offentlige institutioner er nu økologisk. Et enkelt sted har de fået guldmærket, fordi over 90 procent af råvarerne er økologiske.

Kolding er nået langt med at indføre økologi i de offentlige institutioner. 49 procent af råvarerne er nu økologiske. Foto: Økologisk Landsforening

Halvdelen af de råvarer, der tilberedes i Koldings kommunale børnehaver, på plejecentre og i kantiner er nu økologiske, skriver JydskeVestkysten.

Den nyeste opgørelse viser, at andelen af økologiske varer i de kommunale køkkener er hoppet fra 36 procent i 2014 til 49 procent i 2015. Det er tredje år i træk, at forbruget af grønne fødevarer vokser i børnehaver, på plejecentre og i kantiner.

Afdelingsleder Merete Valbak i by- og udviklingsforvaltningen står for de årlige økologi-målinger. I målingerne går hun ind og ser på, hvor mange kilo økologiske varer, køkkenerne bruger. Hun vurderer, at den grønne bølge fortsat vil brede sig.

- Flere køkkener er blevet rigtig glade for at bruge økologiske råvarer. Og de bliver ved med at byde sig til og selv hente mere viden om økologi. Det er meget forskelligt, hvor langt de er nået i de enkelte køkkener. Et enkelt sted har fået et spisemærke i guld-kategorien, og det betyder, at 90 procent af råvarerne er økologiske, fortæller hun til avisen.

Køkkenpersonalet har fået mulighed for at komme på kurser, Her kan de blandt lære at ændre opskrifterne, så de kan udnytte råvarerne bedre. Der er også fokus på at tænke mere på årets forskellige sæsoner. Derfor er den økologiske mad ikke dyrere, siger Merete Valbak til JydskeVestkysten.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: