Klimaminister indvier plus-energihus

ENERGI – Klimaminister Martin Lidegaard indvier på onsdag de DTU-studerendes bud på fremtidens plus-energihus. Huset The FOLD deltager i VM for plus-energihuse i Madrid i september 2012.

En model af de studerendes bud på et plus-energihus.

DTU og en række erhvervs-virksomheder inden for byggeriet har i fællesskab udviklet fremtidens energibesparende bolig, som ikke alene producerer mere energi, end det forbruger, men også har masser af dagslys, et sundt indeklima og god arkitektur.

Grundfos og Rockwool deltager
DTU-studerende har sammen med Grundfos, Rockwool og en række andre eksterne sponsorer deltaget i det ambitiøse projekt.

- DTU har mange års traditioner med forskning i lav-energi byggeri, siden det første 0-energihus blev bygget i 70’erne på DTU. Fremtiden har brug for plus-energihuse, men plus-energihuse vil kun blive accepteret, hvis de er tilpasset mennesket og byder på noget ekstra. Det gør The FOLD, som har et godt indeklima, en flot arkitektur og som er til at betale, siger DTU’s dekan Martin Vigild, som er protektor for DTU’s deltagelse i projektet.

Huset hedder The FOLD, fordi det har form som et stykke papir, der folder sig omkring dets beboere med bæredygtig teknologi og grønne løsninger. Huset, som er 70 kvadratmeter stort og lever op til Bygningsreglementets 2020-krav, deltager i september 2012 i VM-konkurrencen ”Solar Decathlon Europe 2012” for plus-energihuse i Madrid.

Innovativt samarbejde
- Globale klimaændringer nødvendiggør, at byggeriet tænker nyt og er med til at reducere udledningen af drivhusgasser. Opgaven er imidlertid for stor til, at en enkelt forskningsinstitution eller virksomhed kan løfte den alene, men i et samspil kan vi udvikle energibesparende løsninger, der kan reducere energiforbruget og erstatte traditionelle, fossile brændsler med vedvarende energikilder, siger professor ved DTU Byg Bjarne Olesen, projektleder for DTU’s deltagelse i Solar Decathlon-projektet.

Kodeordet for DTU’s vinderstrategi er således integreret design, hvor en innovativ klimaskærm, bestående af høj isolering og energieffektive vinduer, minimerer energibehovet, og energieffektive teknologier, der anvender vedvarende energikilder som solenergi, bruges til opvarmning, køling og ventilation af huset.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: