Det er en del af Irmas langsigtede målsætning om at gøre det nordiske køkken nemt og tilgængeligt samtidig med, at man bruger de råvarer, som er i Danmark og Norden.
Aftalen med Livø er også et led i Irmas strategi om at støtte de lokale ildsjæle og de mindre danske producenter, som arbejder på at skabe kvalitetsprodukter.
- Aftalen med Livø er en del af Irmas satsning på den nordiske smag. Alt på øen er økologisk, og det er nogle fantastiske produkter, som vi får på hylderne fra uge 43. Det er bl.a. mel, melblandinger, grød og müesli. Irma har altid haft fokus på lokale råvarer og dermed den nordiske smag. Derfor ligger samarbejdet med Livø i en naturlig forlængelse af Irmas værdier, siger Leif Larsen, der er indkøbschef i Irma.
En stor mulighed for Livø
Livø, der er ejet af Miljøministeriet, er på ca. 320 hektar og har syv helårsbeboere. Øen ligger midt i Limfjorden, og det tager ca. 20 minutters sejlads fra Rønbjerg at komme dertil.
Livø drives af Naturstyrelsen med Karsten Kærgård som bestyrer af øens eneste landbrug, Livø Avlsgård, og han er meget stolt over aftalen med Irma.
- Vi er meget glade for dette samarbejde, og vi kunne ikke forestille os en bedre samarbejdspartner end Irma. Med aftalen får vi nu mulighed for at afsætte kvalitetsprodukter til kvalitetsbevidste forbrugere, siger Karsten Kjærgaard, der skal levere kød fra Anguskvæg, mel og melblandinger, grødblandinger og müesli.
Aftalen er også et eksempel på, hvordan man i mere tyndt befolkede kan have succes med at afsætte produkter. Med fokus på kvalitet og de lokale karakteristika kan man fremavle produkter med stort potentiale. Når kornet er høstet på Livø, males det på den lokale nordjyske mølle Aurion, hvor det udvikles til müesli, grød og grødblandinger.
Livø blev fredet i 1977. Siden 1991 er alle fødevarer på øen blevet produceret økologisk.