Indien får verdens første tog med solceller

TRANSPORT – Indian Railways har sat verdens første solcelletog på skinner. Det skal køre i Delhi med 16 solpaneler på hver af de seks vogne. Det indiske jernbaneselskab vil også plante 50 millioner træer, opsamle regnvand og skifte til LED-belysning for at gøre togdriften mere grøn.

Indien vil reducere afhængigheden af fossile brændsler og er på vej med flere solceller på togene.

Det indiske svar på BaneDanmark, Indian Railways, har lanceret et soldrevet tog, der skal køre på en 20 kilometer lang strækning mellem stationerne Safdarjung og Farukh Nagar i Delhi.

Toget er blevet udstyret med 16 solpaneler på hver af de seks vogne, der er tilsluttet et batteri med backup strøm til 72 timer.

Godt nok ikke til maskinen, men panelerne skal efter planen producere 7200 kw årligt til lys, air-condition og andet elforbrug ombord. Selve toget er en soldrevet såkaldt DEMU (Diesel Electric Multiple Unit) med 1600 HK. Den årlige besparelse på diesel vil ifølge Indian Railways blive 21.000 liter om året pr. vogn.

Det skriver Ing.dk med henvisning til Global Construction Review.

Flere tog med solceller på vej
I den kommende tid vil yderligere 50 vogne blive udstyret med solpaneler og sat i drift. I første omgang vil vognene blive brugt på pendlerruter, men det er meningen, at vognene senere også skal sættes ind på langdistanceruter.

Indian Railways planlægger at installere 1 GW solenergi og 130 MW vindenergi i løbet af de næste fem år. Halvdelen skal bruges på at drifte togstationer, og den anden halvdel skal bruges på at drive togene.

I alt skal togruter på 24.400 kilometer elektrificeres i løbet af de kommende fem år, oplyser den indiske regering i en pressemeddelelse.

Indian Railways vil også skifte til til LED-belysning, opsamle regnvand og planlægger desuden at plante 50 millioner træer for at gøre virksomheden mere bæredygtig.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: