Hvordan smager en muldvarp eller en mosegris? Det er nok de færreste, der har haft lyst til at stege et eksemplar af den pæne græsplænes små øko-terrorister, når de langt om længe er gået i klapfælden.
Ikke desto mindre er det lige præcis, hvad man kan forlyste smagsløgene med, hvis man tager med på søndag, når naturformidler og biolog Lars Brøndum fra Naturhistorisk Museum i Aarhus viser vej og fortæller om de små underjordiske dyr og deres levevis.
- Her er mulighed for at komme med på en anderledes form for jagt, hvor vi sammen tilbereder et lækkert måltid af et utraditionelt bytte, fortæller han.
Hvorfor ikke spise dyrene?
- Muldvarpe og mosegrise kendes måske bedst som en plage i græsplænen, hvor mange haveejere sætter fælder for at komme kræene til livs. Så hvorfor ikke spise dyrene, når de er gået i fælden, spørger Lars Brøndum.
Turen byder også på gode tips, hvis man gerne vil undgå, at de to dyr pløjer græsplænen op eller snupper alle rødderne på havens blomster og grønsager. Mosegrisen er vegetar og lever udelukkende af planterødder og andre vegetabilske bestanddele.
Tilberedes i bålgryder
Tilberedning af byttet sker under kyndig vejledning af Smag på Aarhus’ egen måltidssnedker, Ursula Bjerggaard, som har fået inspiration til opskriften fra stjernekokken Nikolaj Kirk.
- Bagefter tager eksperimenterne helt over. Vi flår de fangede dyr og tilbereder dem i vores bålgryder. Her vil det helt sikkert blive diskuteret, hvorfor nogle dyr er skadedyr og andre nuttede kæledyr, hvorfor nogen bliver kaldt en delikatesse og andre aldrig bliver spist, forudser Lars Brøndum.
TID: Søndag d. 17. april kl. 13 – arrangementet varer ca. 3 timer.
STED: Naturcenter Sølyst, Louisevej 100.
PRIS OG TILMELDING: Turen er gratis, og der er ingen tilmelding.
HUSK: Fornuftigt tøj og gå-på-mod.
TURLEDER: Biolog Lars Brøndum, tlf.: 2336 1662
ARRANGØR: Naturhistorisk Museum og Smag på Aarhus, Aarhus Kommune.