Vi køber stadig flere økologiske æg. Sidste år var hvert femte æg, der blev solgt i butikkerne, økologisk.
I 1990 var over 90 procent af æggene fra bushøns. Men en kampagne fra Dyrenes Beskyttelse ændrede forbruget. I dag er lige under 60 procent buræg fulgt af øko-æg, skrabeæg og frilandsæg, skriver Ritzau.
En af landets største ægleverandører Hedegaards Foods solgte i 2012 72 millioner økologiske æg i Danmark. En fremgang på 8,5 procent fra 2011 efter mange års opgang.
Overgår alle forventninger
Andelen af økologiske æg til detailmarkedet i Danmark udgør nu for første gang 20 procent.
- Økologiske æg har overgået alle forventninger i 2012. Der er ikke noget, der tyder på, at efterspørgslen bliver mindre i de kommende år, siger administrerende direktør hos Hedegaard Foods Ivan Noes Jørgensen til Ritzau.
Alene i januar i år steg salget af øko-æg med knap 15 procent i forhold til samme måned sidste år.
Ifølge Danmarks Statistik steg salget af øko-æg fra 2008 til 2011 14 procent. Generelt er ægforbruget i Danmark i det hele taget steget med 37 procent fra 2000 til 2012. I samme periode er det økologiske salg fordoblet.