Hver anden er bekymret over, hvad maden indeholder

MAD – Halvdelen af forbrugerne i Danmark, Norge, Sverige og Finland er bekymrede over, hvilke tilsætningsstoffer og andre ingredienser, der gemmer sig i de madvarer, vi køber.

Halvdelen af forbrugerne i de nordiske lande er bekymrede over, hvad fødevareindustrien putter i maden, viser en undersøgese foretaget af YoGov.

Hver anden i de nordiske lande er bekymret for, hvad deres madvarer indeholder.

Det viser en ny undersøgelse fra YouGov. Der er imidlertid store forskelle på, hvilke ingredienser vi er mest bekymrede for.

YouGov har netop publiceret den årlige Food & Health-rapport, som beskriver nordiske forbrugeres holdning til mad, livsstil og sundhed gennem 10 år. Rapporten viser, at ca. halvdelen af de nordiske forbrugere (46 procent – 53 procent) er bekymrede for, hvad deres madvarer indeholder.

Flest bekymrede hos dem, der lever sundest

Danske forbrugere er især bekymrede over E-numre, kemi og andre tilsætningsstoffer i de madvarer, de køber i butikkerne. Foto: Colourbox

Dem, der lever sundest, bekymrer sig også mere om, hvilke tilsætningsstoffer og ingredienser der gemmer sig i de madvarer, de køber. For de fire nordiske lande gælder det, at forbrugere, som beskriver deres madvaner som overvejende sunde, er overrepræsenterede i gruppen af bekymrede forbrugere.

I Sverige og Danmark er desuden særligt kvinderne, som trækker tallet op.

Sukker og tilsætningsstoffer
Der er store forskelle på, hvilke ingredienser nordiske forbrugere bekymrer sig for.

Svenske og norske forbrugere er mest bekymrede over indholdet af sukker i de madvarer, de køber, mens danske og finske forbrugere nævner tilsætningsstoffer  og kemiske stoffer. Finnerne er også bekymrede over sukkerindholdet i madvarerne.

I Norge nævner 15 procent af de bekymrede forbrugere palmeolie, hvilket slet ikke er top-of-mind blandt forbrugerne i Sverige, Danmark og Finland

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: