Hver anden i de nordiske lande er bekymret for, hvad deres madvarer indeholder.
Det viser en ny undersøgelse fra YouGov. Der er imidlertid store forskelle på, hvilke ingredienser vi er mest bekymrede for.
YouGov har netop publiceret den årlige Food & Health-rapport, som beskriver nordiske forbrugeres holdning til mad, livsstil og sundhed gennem 10 år. Rapporten viser, at ca. halvdelen af de nordiske forbrugere (46 procent – 53 procent) er bekymrede for, hvad deres madvarer indeholder.
Flest bekymrede hos dem, der lever sundest
Dem, der lever sundest, bekymrer sig også mere om, hvilke tilsætningsstoffer og ingredienser der gemmer sig i de madvarer, de køber. For de fire nordiske lande gælder det, at forbrugere, som beskriver deres madvaner som overvejende sunde, er overrepræsenterede i gruppen af bekymrede forbrugere.
I Sverige og Danmark er desuden særligt kvinderne, som trækker tallet op.
Sukker og tilsætningsstoffer
Der er store forskelle på, hvilke ingredienser nordiske forbrugere bekymrer sig for.
Svenske og norske forbrugere er mest bekymrede over indholdet af sukker i de madvarer, de køber, mens danske og finske forbrugere nævner tilsætningsstoffer og kemiske stoffer. Finnerne er også bekymrede over sukkerindholdet i madvarerne.
I Norge nævner 15 procent af de bekymrede forbrugere palmeolie, hvilket slet ikke er top-of-mind blandt forbrugerne i Sverige, Danmark og Finland