Hanegal fjerner gluten fra alle kødvarer

GLUTEN – Alle pålægsvarer og pølser fra det økologiske kødfirma Hanegal fremstilles nu helt uden gluten. Det er en håndsrækning til de mange, der lider af gluten-intolerance.

Hanegal tilbyder nu mere end 30 forskellige glutenfri produkter, blandt andet disse oksekrydderpølser.

Nu kan du leve glutenfrit og alligevel vælge mellem et stort udvalg af bacon, leverpostej, spegepølser kødpølser, og andre økologiske pålægsvarer.

Hanegal har hidtil solgt flere produkter uden gluten. Men nu har den jyske pålægsfabrik fjernet gluten fra samtlige pålægsvarer, der sælges under Hanegals eget varemærke. Det glutenfri koncept gælder også Hanegals pølser, oplyser Fie Graugaard, medejer af Hanegal.

- Vi er meget glade for, at vi nu kan tilbyde hele vort sortiment af pålægsvarer til alle, der har behov for at spise glutenfrit. De seneste år har vi modtaget mange ønsker om glutenfri produkter, og dem imødekommer vi gerne, når det er muligt, siger hun.

Stadig med den gode smag
Det er almindeligt at bruge hvedemel i postejer og pølser, men for at slippe for indholdet af gluten, anvener Hanegal nu tapiocamel, kartoffelmell og ærtemel i de mange forskellige økologiske produkter.

Ifølge Hanegal er overgangen sket, uden at det er gået ud over den gode smag.

Sukker og mælk væk i de fleste varer
Samtidig er alle Hanegals pålægsprodukter nu blevet sukkerfri. Dog på nær leverpostej. De fleste produkter er også laktosefri. Dog er 11 af Hanegals 13 forskellige leverpostejer fremstillet med mælk, fordi mælk giver en fin cremet smag i netop leverpostej.

Alle Hanegals produkter er fremstillet af økologiske råvarer og helt uden tilsætningsstoffer. Man kan i dag finde Hanegals produkter i alle de store butikskæder og en lang række specialbutikker.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: