Messen rundede af med 600 meget energiinteresserede besøgende med mange spørgsmål og idéer om energi. Og selvom det ikke længere er solceller, der er hot, er det stadig in at granske sit energiforbrug og se på, hvordan man som boligejer får fremtidssikret sit hus.
Svar på mange spørgsmål
- Vi har fået svar på en masse spørgsmål. Vi skal til at bygge ud, og har bl.a. set på intelligente løsninger med energibesparende armaturer. Der er nok gået lidt sport i det med energi hos os, lyder det fra familien Vestergaard, som var en af de børnefamilier, som besøgte messen.
- Da vi købte huset, udskiftede vi oliefyret, og gik på den måde fra en varmeudgift på 25.000 kr. til 10.000 kr. årligt. Det er da gode penge at spare, og derfor skal tilbygningen var fuldstændig energirigtig, siger de.
Grønt ønsketræ
Odenses grønne ”ønske-træ” kaldte på kreativiteten og borgernes forslag var mange; en grøn fremtid kunne være ‘Mere grøn energi, mere lokal økologi, grøn struktur omkring ny letbane og guide til at bruge de grønne områder’.
Men at være grøn er også at spare på energien i sit hus og vælge en af de mange løsninger, som var fremlagt på energimessen til, hvordan man bedre kan isolere sit hus eller vælge en grøn og vedvarende energikilde.
100 aftaler om energitjek
De lokale energihåndværkere tilbød boligejere at tilmelde sig et energitjek, og det kom der 100 grønne aftaler ud af. I den nærmeste fremtid får de boligejere besøg af en håndværker med fokus på hele husets energitilstand.
Grøn Erhvervsvækst, Odense Kommune, Fjernvarme Fyn og lokale energihåndværkere var sammen om at arrangere messen, og vi spurgte en del af de besøgende om deres syn på energi.