Flere økologiske kyllinger på vej

Danskerne kan se frem til et større udbud af økologiske kyllinger. Produktionen sættes nu kraftigt i vejret – og samtidig kommer de ud i et større sortiment og fordelt som både friske kyllinger og frostvarer. Det skriver Ritzau.

Rose Poultry vil slagte kyllinger to gange om ugen.

Ifølge organisationen Landbrug & Fødevarer vil der i år blive produceret 433.000 økologiske kyllinger mod 274.000 i 2011. Det hænger tæt sammen med, at den dominerende producent Rose Poultry går over til at slagte øko-kyllinger to gange om ugen i stedet for én.

En baggrund for den øgede produktion er, at danskerne ifølge trendspottere i stigende grad handler på baggrund af viden og bevidsthed om blandt andet dyrs velfærd.

Bevidste forbrugere

- De, der køber økologiske kyllinger, er meget bevidste om deres valg. Den økologiske kylling er jo noget dyrere end en traditionel kylling, siger økologikonsulent Ejvind Pedersen, Landbrug & Fødevarer.

Hvor den økologiske mælk for længst har taget en stor del af mælkemarkedet, er økologisk kylling indtil nu mere et nicheprodukt, idet kun 1 ud af 100 solgte kyllinger er økologisk.

Den økologiske kylling lever dobbelt så længe, vokser halvt så hurtigt og har dobbelt så meget plads i kyllingehuset som en konventionel kylling. Desuden får den økologisk foder, dagslys og adgang til udearealer, når vejret er til det.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: