Ifølge organisationen Landbrug & Fødevarer vil der i år blive produceret 433.000 økologiske kyllinger mod 274.000 i 2011. Det hænger tæt sammen med, at den dominerende producent Rose Poultry går over til at slagte øko-kyllinger to gange om ugen i stedet for én.
En baggrund for den øgede produktion er, at danskerne ifølge trendspottere i stigende grad handler på baggrund af viden og bevidsthed om blandt andet dyrs velfærd.
- De, der køber økologiske kyllinger, er meget bevidste om deres valg. Den økologiske kylling er jo noget dyrere end en traditionel kylling, siger økologikonsulent Ejvind Pedersen, Landbrug & Fødevarer.
Hvor den økologiske mælk for længst har taget en stor del af mælkemarkedet, er økologisk kylling indtil nu mere et nicheprodukt, idet kun 1 ud af 100 solgte kyllinger er økologisk.
Den økologiske kylling lever dobbelt så længe, vokser halvt så hurtigt og har dobbelt så meget plads i kyllingehuset som en konventionel kylling. Desuden får den økologisk foder, dagslys og adgang til udearealer, når vejret er til det.