Aarhus er en kystby, og havet er et rent tag-selv-bord af mad og delikatesser, når bare man ved, hvad man skal kigge efter, og hvordan man tilbereder fangsten.
- Vi tager en tur rundt med waders, net og spader ved det lavvandede område ved Skæring Strand for at finde muslinger, snegle og andre delikatesser. Ikke alle her i Danmark betragter strandens snegle og muslinger som spiselige, men meget af det, man kan finde ved strandene, indgår i det store kulinariske køkken i udlandet. Og når man ved, hvor man skal lede, kan det hentes kvit og frit ved kysterne her i Aarhus, fortæller arrangørerne.
Naturformidler og biolog Lars Brøndum fra Naturhistorisk Museum Aarhus fortæller undervejs.
Du kan selv være med til at lave en lækker smagsprøve under kyndig vejledning og med tips fra en rutineret fiskekok fra restauranten Klassisk fisk og Smag på Aarhus’ måltids-snedker, Ursula Meander Bjerggaard. Vi laver et pop-up køkken på stranden med bål og grill, og her kan man lære mere om tilberedning af småkravlet og urterne, lige som der bliver smagsprøver på de forskellige fangster.
Så mød op klokken 13.00 i varmt tøj og gummistøvler og eventuelt waders og vær med til at udforske livet i vinterhavet og ved stranden.