Det økologiske spisemærke nummer 1.000 bliver uddelt her til formiddag, og det er især regeringens fokus på at få de offentlige køkkener med på vognen, der har fået tallet til at stige.
- Regeringen arbejder hårdt for mere økologi i Danmark, og for mig er det naturligt, at det offentlige går forrest. Derfor er regeringens markante satsning på at få flere økologiske spisesteder i det offentlige en vigtig del af arbejdet for et mere økologisk Danmark, siger Dan Jørgensen.
Seksdoblet siden 2012
Siden 2012 er antallet af køkkener med økologisk spisemærke seksdoblet og af de 1.000, der i dag har et spisemærke er mere end 6 ud af 10 offentlige. I 2013 købte de danske storkøkkener økologiske produkter for ca. en mia. kr. Dette er en fordobling i forhold til 2010.
- Jeg har selv haft muligheden for at besøge flere af de økologiske kantiner, og det indtryk jeg har fået er, at omlægningen til økologi har ændret køkkenet radikalt. Det betyder, at der er mindre madspild og at der bliver serveret mindre kød, men flere af sæsonens friske grøntsager. Derudover har det skabt en større arbejdsglæde, da langt de fleste retter nu bliver lavet fra bunden, siger Dan Jørgensen.
Økologimærke nummer 1.000 bliver overrakt på Copenhagen Food Fair festivalen i Bella Center i dag mandag..
Der findes tre økologiske spisemærker:
Det økologiske spisemærke har eksisteret siden 2009.