Mere end to tredjedele af alle danske kreaturslagtninger foregår nu hos Danish Crown Beef. Og det er ikke kun i Europa, at Danish Crown er en stor spiller.
Efter købet af Teterower Fleisch i Tyskland er Danish Crown Europas femte største aktør indenfor oksekød.
- Målt i kilo sætter vi ny rekord i Danmark, og den kommer på det helt rigtige tidspunkt, for vi oplever en rigtig god efterspørgsel på dansk kød fra både den danske detailhandel, indenfor foodservice og på eksportmarkederne, siger Finn Klostermann, der er CEO i Danish Crown Beef.
Oksekød skal udgøre 15 procent
Danish Crown har sat sig som mål, at oksekød om fire år skal udgøre 15 procent af den samlede omsætning. Det kan ikke opfyldes alene gennem organisk vækst, og derfor købte Danish Crown Beef i foråret det tyske slagteri Teterower Fleisch, der ligger i byen Teterow mellem Rostock og Berlin.
Købet af Teterow og højere forædlingsgrad har løftet omsætningen med næsten 20 procent. Afregningen for ejernes leverancer af kreaturer har været stabil gennem året, og for første gang siden finanskrisen er efterspørgslen stigende fra Sydeuropa.
- Vi er kommet rigtig godt i gang i Teterow. Vi har som planlagt indført mange af de systemer, som vi bruger på vores andre slagterier, og resultaterne har faktisk været bedre end ventet, siger Finn Klostermann.