Produktionen af økologisk hakket oksekød hænger nøje sammen med den store produktion af dansk økologisk mælk. Derfor var det en alvorlig forrykning af balancen mellem de to økologiske produktionsgrene, da COOP i vinter besluttede at forsøge sig med udenlandsk oksekød i stedet for det danske.
- Det glæder os meget, at der er dansk økologisk kød i danske butikker. Det betyder meget for vore økologiske leverandører, at forbrugerne kan købe deres kød, siger Frilands daglige leder kontorchef Randi Kok.
- I det kommende efterår er der planlagt en større generisk kampagne for økologisk oksekød, og så er det særlig vigtigt, at der er dansk økologisk kød i alle større kæder, siger Randi Kok.
Friland har det forløbne forår gjort et stort arbejde for at øge salget af økologisk oksekød blandt et bredt udvalg af kunder, hvilket har bidraget til at øge sortimentet i flere butikskæder og samtidig øge salget i foodservice-sektoren.