Skal du opholde dig i stærk solskin i længere tid, er det godt at bruge solcreme for at beskytte sig mod skadelige virkninger af solens stråler, og nu behøver du ikke længere at gå rundt med en lup imellem butikshylderne for at finde produktet, der ikke indeholder tvivlsomme stoffer.
Coops butikker har fjernet alle typer solcreme, som indeholder de problematiske stoffer, der hidtil har været anvendt i mange produkter.
Hormonforstyrrende
Visse UV-solfiltre er blandt andet mistænkt for at være hormonforstyrrende, og ny forskning viser, at de muligvis kan påvirke sædkvaliteten.
Derfor har Coop aldrig selv anvendt de problematiske solfiltre i egne varemærker som for eksempel Änglamark. Men de er blevet anvendt i mærkevarer. Sidste år informerede Coop producenter af andre mærkevarer, at de mistænkte UV-filtre skulle fjernes, hvis deres solcremer skulle sælges i Coop. Det har producenterne nu gjort.
Dermed kan kunderne i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen, Fakta og Irma være sikre på, at der ikke er de problematiske UV-filtre i hverken Coops egne mærker – Änglamark, Tusindfryd, Minirisk, 365 – eller de mærkevarer, der også sælges i butikkerne.
Langt foran lovgivningen
- Vi er gået langt foran lovgivningen. Når solen skinner, er det det vigtigt at bruge solcreme. Men vores kunder skal ikke bekymre sig om de udskældte UV-filtre i solcremerne. Derfor har vi lagt pres også på mærkevarerne, da vi mener det er vigtigt at mindske udsættelse af hormonforstyrrende stoffer mest muligt, siger kvalitetschef Malene Teller Blume, Coop.
Hun roser mærkevareleverandørerne for at tage udfordringen op, og udvikle nye produkter, der lever op til Coops krav. Ifølge kæden beskytter de nye typer solcreme stadig effektivt mod solens stråler , men nu blot uden brug af de problematiske UV-filtre, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende.
Indsatsen for at fjerne problematiske UV-filtre er en del af Coops kemikalie-strategi: ’Det beskidte dusin’, der systematisk fjerner problematiske kemikalier fra dagligdags produkter.