Geneviève Pons, der er direktør for WWF European Policy Office frygter, at Storbritanniens farvel til EU kan gå ud over miljøet og samtidig efterlade EU i en svækket position, når man skal tackle internationale miljø- og klimaudfordringer.
Gårsdagens folkeafstemning om fortsat EU-medlemsskab blev en stor sejr for Nej-bevægelsen og fik i dag den konservative premiereminister David Cameron til at meddele sin afgang.
- Vi beklager meget den beslutning, briterne har truffet, da den skaber usikkerhed for det britiske miljø, siger han.
Fordele for Storbritannien
Alt beviser, at EU-medlemsskabet har medført mange fordele for natur og miljø i Storbritannien og i hele Europa. Det har resulteret i renere luft og vand. Det hjælper med at bevare levesteder og arter, ligesom det er med til at skabe en hurtigere overgang fra fossile brændsler til vedvarende energi, mener WWF-direktøren.
- Det er nu vigtigt, at den britiske regeringen forpligter sig til at fastholde de høje miljøstandarder, som er fastlagt af EU-lovgivningen, siger Geneviève Pons.
Han peger også på, at både miljøproblemer og klimaforandringer er grænseoverskridende og skal løses i fællesskab..
- Vi beklager også at miste Storbritannien som en stærk og effektiv fortaler for en ambitiøs klimaindsats på EU-plan, og vi opfordrer alle medlemsstaten til at intensivere deres bestræbelser på at levere på Paris-aftalen.