Boller i karry kan blive Danmarks nationalret

Boller i karry ligger på tredje år i top-tre over de mest søgte retter på Karolines Køkkens site med opskrifter, der har over to millioner besøgende hver måned. Foto: Arla Foods

MAD – Fødevareministeren vil kåre Danmarks nationalret, og 24 opskrifter er med i finalen, hvor vi kan stemme om, hvilken ret, der er vores foretrukne. Men hos Karolines Køkken har de allerede et godt bud på en vinder.

Svinekotelet med stuvet hvidkål, farserede porrer med æbler, og andesteg med kål er nogle af de måltider, som er med i opløbet om at blive kåret til Danmarks nationalret.

Fødevareminister Dan Jørgensen vil nemlig sætte fokus på danskernes madkultur og har ladet otte kokke fra alle egne af landet udvikle hver deres bud på de bedste opskrifter. Og nu skal vi så stemme om, hvilken opskrift, der fortjener at blive valgt til nationalret.

Hos Karolines Køkken, der i over 50 år har smagt, testet og udviklet opskrifter, har leder Tove Færch allerede et godt bud på, hvilken af de 24 retter, der vil løbe af med sejren – nemlig den klassiske hverdagsret ’boller i karry’, der er nomineret af kokken Michael Larsen fra Østjylland.

På top tre for tredje år i træk

Boller i karry har gode chancer for at blive kåret som Danmarks nationalret, mener Tove Færch.

På Karolines Køkkens opskriftsite, der har over to millioner besøgende hver måned, ligger boller i karry nemlig på tredje år i top-tre over de mest søgte retter.

- Vi tror på boller i karry. Af de næsten 4.500 opskrifter, der ligger på vores opskriftside, er den konstant i top tre over hverdagsretter. Den lever nemlig op til det, vi ved, at danskerne godt kan lide, når de skal lave mad. Den er nemlig velkendt og tryg at gå til. Både når man skal købe ind og tilberede retten. Derudover er det nemt at variere boller i karry med forskelligt tilbehør, ting man kan drysse oven på osv. Det er især noget, der tiltaler børn, fortæller Tove Færch, leder af Karolines Køkken.

Kender familie-favoritterne
Karolines Køkken har over de seneste årtier udviklet sig fra en serie opskriftsbøger på køkkenhylden til at være danskernes foretrukne sted på nettet, når de søger efter opskrifter og gode smagsoplevelser. Det har givet folkene bag køkkenet og de populære produkter en unik viden om, hvordan man laver inspirerende retter, der virker, og som finder vej til de danske middagsborde.

Derfor har Tove Færch også sine argumenter på plads, når hun skal fortælle, hvorfor boller i karry er hendes personlige favorit.

- Vi kan se, at de mest populære opskrifter er dem, der indeholder solide kulhydrater i form af kartofler, ris eller pasta, en god sauce og også gerne et touch af velkendte krydderier uden en al for kraftig smag. Alt det har boller i karry, så det vil slet ikke undre mig, hvis det bliver den, der bliver valgt til nationalret. Men vi følger afstemningen i spænding. Der er mange gode retter på listen, og flere af dem har vi også udviklet opskrifter til gennem årene, siger hun.

Karolines Køkken:

Sådan laver du en klassisk omgang boller i karry

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: